Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Care sunt averile noilor ministri. Mondenul Ilan Laufer este cel mai bogat, la doar 33 de ani

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 15:43
7448 citiri
Care sunt averile noilor ministri. Mondenul Ilan Laufer este cel mai bogat, la doar 33 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Declaratiile de avere ale noilor ministri arata ce terenuri, case si conturi bancare detin acestia.

Cel mai bogat membru al Executivului condus de Mihai Tudose este ministrul pentru IMM-uri Ilan Laufer, care este si unul dintre cei mai tineri din Executiv, avand doar 33 de ani.

Ilan Laufer are sapte apartamente in Bucuresti, cu suprafete intre 77 si 105 metri patrati si o casa de 803 metri patrati in localitatea ilfoveana Corbeanca. De asemenea, Laufer si-a mai trecut in declaratia de avere doua terenuri de 991, respectiv 847 metri patrati, tot in Corbeanca, dar si un autoturism de lux marca Mercedes Benz clasa S si o motocicleta Yamaha.

Ilan Laufer mai are, conform documentului, trei ceasuri in valoare totala de 17.000 de euro si sume de bani pe care le-a imprumutat si urmeaza sa le recupereze, 73.000 de euro si 158.000 de lei.

Laufer are insa si o datorie la banca, de 250.000 de euro, scadenta in anul 2028.

Noul ministru al Apararii Adrian Tutuianu are trecute in declaratia de avere, depusa la Senat, sapte terenuri. Dintre acestea, unul agricol, de 4.800 de metri patrati. Mai are alte trei terenuri intravilane in judetul Dambovita, impreuna cu sotia sa Carmen Tutuianu si cu o asociatie de avocati si alte doua in municipiul Bucuresti.

Tutuianu este si coproprietarul unui teren forestier de zece hectare in comuna damboviteana Odobesti.

De asemenea, ministrul Apararii are trecute in declaratia de avere doua apartamente, unul de 56 de metri patrati in Targoviste, iar altul de 104 metri patrati in Bucuresti. Acesta mai are o casa si un spatiu comercial in judetul Dambovita.

Adrian Tutuianu a mai notat in declaratie si trei autoturisme achizitionate in leasing si patru depozite bancare, in valoare totala de 54.000 de lei. Acesta are insa si datorii. Pana in anul 2020, Tutuiatu are de achitat credite bancare in valoare totala de 85.000 de lei.

Vicepremierul Marcel Ciolacu detine, impreuna cu sotia sa Roxana Ciolacu, doua terenuri intravilane in Buzau, de 387, respectiv 61 mp.

De asemenea, sotii Ciolacu au doua case, tot in Buzau. Constructiile au suprafete de 281, respectiv 43 mp.

Conform declaratiei de avere inregistrata la Camera Deputatilor, Ciolacu nu are pe numele sau niciun autoturism. In schimb, vicepremierul este proprietarul a doua barci, cumparate in 2004, respectiv 2007.

Marcel Ciolacu a imprumutat Organizatia de la Buzau a PSD cu suma de 55.000 de lei, se mai arata in document, insa are si el, la randul sau bani imprumutati de la banci. Acesta a trecut in declaratia de avere doua credite la Banca Transilvania in valoare de 76.000 de euro si altul de 43.300 de lei. Ciolacu nu are insa, conform documentului, niciun depozit bancar.

Anul trecut, Marcel Ciolacu a incasat peste 107.000 de lei, reprezentand salariul primit de la Camera Deputatilor, iar sotia sa Roxana Ciolacu, director la o societate comerciala, a avut un venit anual de 24.000 de lei.

Noul ministru al Finantelor Publice Ionut Misa detine, conform declaratiei de avere, impreuna cu sotia sa, doua apartamente, unul in Constanta si altul in Bucuresti.

Conform documentului, Misa nu are terenuri, autoturisme sau conturi bancare. Acesta a inregistrat in anul precedent venituri in valoare de 94.421 lei.

Ministrul Educatiei Liviu Pop are, impreuna cu sotia sa, doua apartamente, unul in Baia Mare si altul in Cluj-Napoca si o casa in localitatea maramureseana Viseu de Jos. Acesta mai detine un teren intravilan, donat de parinti, tot in localitatea Viseu de Jos.

Pop si-a mai trecut in declaratia de avere si bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, dar si un cont bancar de 20.000 de lei. Noul ministru al Educatiei are si o datorie la banca, in valoare de 60.000 de lei, scadenta in anul 2021.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, este proprietarul unei case de 150 de metri patrati in judetul Dolj si al unui autoturism Dacia Logan, achizitionat prin contract de credit.

Fifor a mai trecut in declaratia de avere doua conturi bancare, in valoare totala de 59.000 de lei, dar si actiuni la Fondul Proprietatea, in valoare de aproape 120.000 de lei. Acesta are si un imprumut bancar de 17.000 de euro, scadent in anul 2031.

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, si sotia sa au un teren intravilan in localitatea ilfoveana Mogosoaia, dar si o casa de 216 metri patrati. Acesta si-a mai trecut in declaratia de avere doua autoturisme si bijuterii in valoare de 15.000 de euro. Romascanu are depozite bancare in valoare totala de 15.000 de euro.

Ministrul Cercetarii, Lucian Puiu Georgescu, are, conform declaratiei de avere, doua apartamente, unul in Galati si altul in Bucuresti, impreuna cu sotia sa, dar si o casa si un teren in Galati. Familia Georgescu mai detine trei autoturisme si bijuterii in valoare de 65.000 de lei.

Noul ministru al Comunicatiilor, Lucian Sova, are, conform declaratiei de avere depusa la Camera Deputatilor, un apartament in Bucuresti si un teren agricol de 10.000 de metri patrati in localitatea constanteana Limanu. Acesta are si trei conturi bancare in suma totala de 53.000 de lei si este asociat in patru societati comerciale.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu (care nu are nici 32 de ani), si-a trecut in declaratia de avere doar un apartament de 68 mp in Bucuresti.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#avere ministri Guvern Tudose , #ministri