Cine este Costel Alexe, propus ministru al Mediului, Apelor si Padurilor

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 18:33
13818 citiri
Cine este Costel Alexe, propus ministru al Mediului, Apelor si Padurilor
Foto: Facebook/Costel Alexe

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat azi componenta Cabinetului pe care il va supune votului Parlamentului, iar la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor este propus Costel Alexe.

Costel Alexe s-a nascut la 20 august 1983, in Adjud, jud. Vrancea, potrivit pnl.ro.

A urmat cursurile Liceului Emil Botta din Adjud (1999-2002). Are o diploma de licenta si o diploma de master obtinute in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2002-2004). Are un titlu de doctor obtinut la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi (2009-2012). Din octombrie 2012 este student la Facultatea de Drept, Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, potrivit www.cdep.ro.

Alte cursuri absolvite: curs de Integrare Economica Europeana (Centrul de studii europene, Centru de excelenta Jean Monet, februarie-martie 2005); diploma de Manager proiect (SC Development Training Consulting SRL, iunie 2009); Certificat EMPETREC (UNCTAD/AIPPIMM, mai 2000); expert Achizitii Publice (SC Development Training Consulting SRL, iunie 2012).

Activitate profesionala: operator studii piata (International Marketing Research & Communication Group, Bucuresti, 2004); operator studii piata IMAS Marketing si Sondaje (mai 2004-iunie 2005); coordonator studii de piata (International Marketing Research & Comunication Group, ianuarie 2005-februarie 2006); coordonator zonal Moldova (International Marketing Research & Comunication Group, Bucuresti, februarie 2006-octombrie 2009); consilier Serviciul Juridic si Relatii cu Publicul, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (octombrie 2007-iunie 2012); director cu delegatie, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (iunie 2012-prezent), potrivit CV-ului de pe site-ul www.cdep.ro.

In 2012, a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, colegiul uninominal nr.7. A fost membru in Comisia pentru mediu si echilibru ecologic (din aprilie 2014) si in Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa (pana in aprilie 2014), secretar (decembrie 2013-martie 2014). De asemenea, a facut parte din Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi.

In urma alegerilor legislative din 2016 a fost ales din nou deputat. Este vicepresedinte al Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic, membru (din noiembrie 2018) in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei si membru supleant in Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a OSCE.

Este presedintele filialei judetene a PNL Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Costel Alexe ministrul Mediului , #ministri