Ministrul propus la Cercetare nu crede ca omul se trage din maimuta: Venim dintr-o lume paralela din viitor (Foto)

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 17:00
14070 citiri
Ministrul propus la Cercetare nu crede ca omul se trage din maimuta: Venim dintr-o lume paralela din viitor (Foto)
Foto: Facebook/Nicolae Hurduc

Nicolae Hurduc, propunerea PSD pentru postul de ministru al Cercetarii, nu crede ca omul se trage din maimuta si afirma ca i se pare mai interesanta ideea ca venim dintr-o lume paralela din viitor.

"Mie imi este foarte greu sa cred ca omul, un mecanism, o masinarie atat de complexa, se trage din maimuta. Eu nu accept asa o idee oricat de oricat de logica pe undeva ar parea aceasta teorie evolutionista. Este o teorie a lumilor paralele, care spune ca noi am veni din viitor. Mie imi suna mai interesant aceasta idee, ca noi venim dintr-o lume paralela din viitor.

Iar asta pentru ca oamenii au niste caracteristici, constiinta si sufletul, iar pana intr-un punct le vedem la animale. In special la cele de companie. Vedem ca sunt capabile sa comunice cu noi, vedem ca inteleg un vocabular. Sunt lucruri care depasesc puterea noastra de intelegere. Dar totul are o limita", a declarat profesorul universitar, luna trecuta, intr-un interviu acordat Ziarul de Iasi.

Social-democratii au decis, joi, in sedinta Biroului Permanent National sa il propuna pe Nicolae Hurduc in functia de ministru al Cercetarii.

Postul a ramas vacant dupa ce Nicolae Burnete a demisionat in 31 august. Interimatul este asigurat in acest moment de vicepremierul Viorel Stefan, dar a ajuns la final, pentru ca legea nu ii permite sa stea interimar mai mult de 45 de zile.

Nicolae Hurduc este profesor la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi. La finalul BPN, Viorica Dancila a anuntat ca propunerea a fost trimisa deja catre presedintele Klaus Iohannis.

"Domnul Nicolae Hurduc este profesor la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din cadrul Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi. Am trimis propunerea presedintelui Klaus Iohannis, asteptam sa vedem daca este de acord", a precizat premierul.

Intrebata ce il recomanda pe Nicolae Hurduc sa preia functia de ministru al Cercetarii, Dancila a spus ca "are o cariera vasta, are foarte multe lucrari, a dovedit mult profesionalism, este un bun comunicator, este implicat in absorbtia fondurilor europene, ceea ce este important pentru Ministerul Cercetarii".

Cine este Nicolae Hurduc

Nicolae Hurduc s-a nascut la 28 mai 1956. In 1980 a absolvit Institutul Politehnic Iasi, fiind licentiat ca inginer chimist, cu profilul Tehnologia Compusilor Macromoleculari.

Trei ani mai tarziu, in 1993, a obtinut titlul de doctor inginer, profil - chimie, la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iasi, iar din 2002 este conducator de doctorat.

A lucrat ca inginer la Combinatul de Fibre Sintetice Iasi (1980-1984) si cercetator la Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni" Iasi (1984-1986).

A fost asistent universitar (1986-1990), apoi sef de lucrari (1990-1996), conferentiar universitar (1996-2001) si profesor universitar (din 2001) la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" Iasi. Din 2016 este decan al Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului.

Este membru al: International Liquid Crystal Society (1995), Fundatiei Alfred Kastler (2001), Royal Society of Chemistry (2015), American Chemical Society (2015) si membru fondator al Societatii Romane de Reologie (2009).

In anul 1993, a fost distins cu Premiul "Gheorghe Spacu" al Academiei Romane.

Un iubitor al animalelor, al muntelui si al petrecerilor

Potrivit fotografiilor postate pe profilul sau pe Facebook, Nicolae Hurduc este un mare iubitor al cateilor.

Este pasionat si de plimbarile pe munte.

Ministrului propus la Cercetare ii plac si petrecerile. Anul trecut a sarbatorit Halloween-ul, postand pe Facebook fotografii in care apare costumat.

*Foto: Facebook/Nicolae Hurduc

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nicolae Hurduc om maimuta, #ministrul Cercetarii om viitor , #ministri