Trei ministri si un secretar al Guvernului, in vizorul ANI - Ce spun acuzatii

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 11:38
2799 citiri
Trei ministri si un secretar al Guvernului, in vizorul ANI - Ce spun acuzatii

Cei patru membri ai Guvernului Ponta acuzati de Agentia Nationala de Integritate de diverse incompatibilitati si conflicte de interese sustin ca sunt nevinovati, iar agentia face jocuri politice si se implica in campania electorala care a inceput astazi.

Daca vor fi gasiti definitiv vinovati de instanta, cei patru politicieni isi vor pierde mandatele pe care le detin la momentul respectiv si vor avea interdictie timp de trei ani sa mai ocupe o functie publica.

Trei ministri acuzati de ANI de incompatibilitate si abuz in serviciu

Liviu Pop: Nu comentez, e o aberatie

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop (PSD), a declarat ca acuzatiile ANI reprezinta o "aberatie" si ca Agentia se implica in campania electorala.

"E o decizie politica, nu vreau sa comentez, e o aberatie. O voi ataca in instanta si o voi contesta. Este o chestiune pur electorala, astept cu interes maxim decizia ANI. Nimic nu e intamplator, e cu tenta electorala. Am fost o singura data la ANI, mi s-a spus ca s-au autosesizat dintr-un ziar(...) Cu siguranta este o decizie politica, exact in ziua campaniei electorale", a declarat Liviu Pop, la Realitatea Tv.

Pop candideaza din partea USL pentru un mandat de senator in Maramures, iar un verdict nevaforabil din partea instantei ar duce la pierderea mandatului.

Comunicat ANI - conflict de interese penal si abuz in serviciu - Liviu Marian Pop

Dan Mihalache: Seful ANI - un idiot frustrat

Si secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache (PNL), a declarat ca decizia ANI este "o frectie".

"M-am retras din calitatea de administrator in 30 de zile, asa cum prevede lege. (...) Poate sa fi fost o eroare materiala. Atata vreme cat Registrul Comertului a inregistrat schimbarea de statut de administrator, nu vad care e problema. Nu am ocupat aceasta functie de administrator decat pana pe data de 8 iunie 2012", se apara Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului.

Mihalache a precizat ca nu a primit cele sapte instiintari, inca din luna iunie, asa cum sustine ANI.

"Acest comunicat este o frectie si nu exista nicio proba serioasa a unei instante de judecata", a adaugat Mihalache, subliniind ca va contesta decizia ANI.

Enervat de situatie, Mihalache l-a facut "idiot" pe presedintele ANI, Horia Georgescu.

"Acuzatia este o prostie care arata inca o data, din pacate, ca ANI functioneaza ca o oficina de propaganda politica, nu ca o institutie a statului de drept, asa cum se prezinta si asa cum o prezinta glorios unii(...)

Este o forma de hartuiala politica a unui individ idiot frustrat, care crede ca face el ordine in campania electorala", a declarat Dan Mihalache la RTV.

Comunicat ANI privind constatarea starii de incompatibilitate, in cazul lui Dan Mihalache''

Ovidiu Silaghi: ANI face ce face cu rea intentie

La randul sau, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi (PNL), a declarat la B1 TV ca a raspuns tuturor solicitarilor adresate de Agentia Nationala de Integritate si a prezentat toate documentele justificative.

"Aceste sume toate apar in declaratia de avere. Ceea ce face ANI face cu rea intentie(...) Am acte justificative pentru toate sumele. Pot sa va spun la dispozitie toate actele justificative. Am raspuns la fiecare solicitare pe care mi le-a facut ANI, absolut la toate solicitarile ANI(...) Eu raspund pentru ceea ce am semnat si am declarat, iar asta este ceea ce apare in declaratia de avere", a comentat Ovidiu Silaghi pe la postul citat.

Ministrul Transporturilor a oferit mai multe detalii la Antena3.

"Aceasta operatiune apare foarte clar in actele care le-am pus la dispozitia ANI, deci faptul ca s-au depus 20 mii euro in lei si se si specifica motivul depunerii - proiect CADR (Silaghi nu a mentionat ce inseamna CADR, n.red.), faptul ca s-au restras banii din acelasi cont in lei, din nou apare la ANI si contul in lei este zero si faptul ca s-au depus din nou aceeasi bani in valuta ca sa nu se piarda la curs, din nou apare la ANI. Dar dansii nu calculeaza decat cele doua depuneri, nu calculeaza si retragerea. Iar diferenta de 5.000 euro este o cheltuiala de pe card, adica eu stiu ca este un instrument de plata care s-a inventat pentru acest motiv", a mai sustinut Silaghi, citat de Newsin.

Si Ovidiu Silaghi candideaza pentru un fotoliu de deputat in Satu Mare.

Comunicat ANI - diferenta semnificativa intre cheltuielile efectuate si venituri - Ovidiu Silaghi

Eduard Hellvig: E un salar al sotiei mele

Eduard Hellvig (PNL), ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, considera absurd ceea ce i se intampla.

"Este total nejustificat verdictul, am toate motivatiile, este absurd ce se intampla astazi. Un abuz al ANI! Nu sunt vinovat, am toate argumentele de partea mea. Nu mai am de a face cu aceasta firma (Sintezis) de la 1 ianuarie 2005. Cei de la ANI au intrat in campanie electorala, impreuna cu partidele politice", a declarat Hellvig, la Digi 24.

El a negat ca ar fi detinut vreo functie de cercetator la firma SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL dupa ce a fost numit ministru. Ministrul a adaugat ca banii care ii sunt alimentati in cont de la firma SC LIFE LINE - MEDICAL CENTER SRL sunt ai sotiei.

"Pe contul meu este venitul sotiei. Eu sunt titular si ea are dreptul sa ridice banii. Acesta este un salar al sotiei mele. Eu nu apar angajat al firmei. Sotia mea este director medical la aceasta companie. Inspectia de integritate trebuie sa isi faca treaba, nu sa isi bata joc de banii publici. Banca ar fi trebuit sa spuna ca nu e venitul meu, e al sotiei, scrie clar pe ordinul de plata", a justificat Hellvig.

Hellvig este candidat al USL pentru un loc in Camera Deputatilor, in judetul Ilfov.

Comunicat ANI privind constatarea starii de incompatibilitate, in cazul lui Eduard Hellvig

Intr-un comunicat remis presei de Guvern se arata ca prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut celor patru demnitari sa demareze toate procedurile legale permise pentru a-si prezenta punctul de vedere in fata institutiei si, daca este cazul, pentru a contesta acuzatiile care li se aduc.

De asemenea, premierul sustine ca, daca acuzatiile ANI se vor dovedi intemeiate, cei in cauza nu vor mai face parte din echipa guvernamentala, in conditiile in care procesele in instanta ar putea sa se incheie cel mai devreme in cateva luni, iar mandatele celor patru se termina pe 9 decembrie, odata cu instalarea unui nou guvern.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#ministri Ponta incompatibilitati, #Dan Mihalache ANI, #Eduard Hellvig ANI, #Ovidiu Silaghi ANI , #ministri