Opinii: Udrea, pierduta printre "fraierii destepti"

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 19:21
4884 citiri
Opinii: Udrea, pierduta printre "fraierii destepti"
Sursa foto: realitatea.net

Elena Udrea si-a capatat, cum necum, imaginea unui politician abil, nu lipsit de ceva inteligenta si instinct politic, cam mahalagioaca, dar inzestrata din plin cu talentul de a iesi bine din infruntarile publice. Cel putin pana acum. Cel putin in ochii majoritatii celor care o urmareau, Elena Udrea reusea sa nu iasa tocmai prost.

Lipsa de inspiratie, ceasul rau, pisica neagra sau cine stie ce presiuni interioare sau necesitati vindicative sau justitiare au determinat-o pe ministrul Dezvoltarii si Turismului sa iasa din campania electorala pentru Primaria Capitalei, unde promitea extinderea Metroului in Drumul Taberei, si sa isi apere onoarea in recentul scandal al stenogramelor ALRO.

De data aceasta nu a mai sunat o admiratoare a Elenei Udrea la Robert Turcescu, ci s-a prezentat insasi ministra in persoana in emisiune pentru a lamuri lucrurile. Asta dupa ce, doar cateva ceasuri mai devreme, Elena Udrea acordase unei agentii de presa, pe foarte larg, un interviu in care isi sustinea nevinovatia ei si a sotului domniei sale in legatura cu acuzatiilor din scandalul ALRO.

Daca tacea, de aceasta data, Elena Udrea ar fi fost mai inspirata. Sau, mai bine, s-ar fi rugat sa sune din nou admiratoarea sa pentru a explica de ce nu are Cocos nicio vina in legatura cu acuzatiile aduse in cazul traficului de influenta in avantajul "baietilor destepti" pentru cumpararea de energie de la stat.

Stenogramele aparute in presa, care dezvaluie increngatura relatiilor intre Udrea - Cocos - Stolojan si Traian Basescu, cu scopul de a ajuta ALRO sa achizitioneze energie la pret redus, desi apartin unui dosar inchis in Justitie, scot la iveala fapte pentru care s-ar putea ca, in viitor, sa se ceara redeschiderea actiunii in Instanta.

Ceea ce nu intelege nici in ruptul capului un om simplu, dar s-a chinuit din rasputeri Elena Udrea sa explice incurcandu-se in detalii si balbe, este cum pot consilierii presedintelui sa se transforme in intermediarii intereselor unei firme private, chiar daca aceasta ar fi fost unul dintre cei mai importanti agenti economici si ar fi cumparat la un pret mai mare decat ar fi dorit sau ar fi putut obtine prin interventia directa a statului.

Intrucat justitia si-a spus cuvantul in acest caz, subiectul nici macar nu ar mai fi meritat sa fie comentat de Elena Udrea, mai mult decat sa reaminteasca de NUP acordat in Instanta.

El ar fi putut sa fie dezbatut in presa, in primul rand datorita curiozitatilor si ineditului discutiilor purtate de catre consilierii prezidentiali de la acea vreme in legatura cu o cauza privata, insa pentru politicianul Elena Udrea subiectul nu ar fi trebuit sa existe.

Ce am vazut in schimb? O Elena Udrea care vorbea avand capul plecat, care se incurca tot mai grav si mai adanc in explicatii, care gafa si, in loc sa acopere, mai mult dezvelea suspiciunile legate de subiect.

Incurcata in contradictii, scapand mai mult decat ar fi vrut si spunand si ceea ce nu si-ar fi dorit, Elena Udrea s-a tradat singura mai degraba, decat sa se apere. Ea a reusit sa isi subrezeasca imaginea de nevinovata intr-un caz inchis si clasat.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Elena Udrea, #ministrul Dezvoltarii si Turismului, #scandalul stenogramelor ALRO, #Justitie, #Stolojan, #cocos , #ministri
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
au determinat-o pe ministrul Dezvoltarii si Turismului sa iasa din campania electorala pentru Primaria Capitalei, unde promitea extinderea Metroului in Drumul Taberei"