Dragnea si Basescu gandesc la unison: Ministrii lui Ciolos sa nu ne vanda tara!

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 22:05
12067 citiri
Dragnea si Basescu gandesc la unison: Ministrii lui Ciolos sa nu ne vanda tara!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si fostul sef de stat Traian Basescu, invitati duminica seara la doua emisiuni diferite, si-au ales o tinta comuna de atac, ministrii tehnocrati din Guvernul Ciolos.

Seful PSD si cel al PMP, ei insisi adversari politici, i-au criticat pe membrii Cabinetului lui Dacian Ciolos, legandu-se in mod special de intentia acestora de a vinde actiuni din societati precum Aeroportul Otopeni, Portul Constanta sau Hidroelectrica.

"Guvernul acesta - si niciun alt guvern - nu poate, cu doua luni inainte de alegeri, sa vanda societati nationale strategice cum sunt Aeroportul Otopeni sau Hidroelectrica. Acest Guvern nu a avut acest mandat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Moderatorul a atras atentia ca nu era vorba de societati intregi, ci de pachete minoritare de actiuni.

"Oricum, Romania nu are de ce sa vanda pachete minoritare sau majoritare. Un guvern tehnocrat, fara legitimitate, nu poate sa faca acest lucru. Aceste societati trebuie sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Romania nu trebuie sa mai vanda nimic. De ce sa vanda? Asta e preocuparea lor?", a intrebat liderul social-democrat.

Totodata, Dragnea a avertizat ca membrii Guvernului nu trebuie sa uite niciodata ca "toata lumea da socoteala pentru prejudiciul mai mare sau mai mic adus Romaniei".

Pe Basescu il doare si de Portul Constanta

La randul sau, Traian Basescu a declarat ca nu ii va lasa nimeni pe tehnocrati sa scoata la vanzare actiunie Portului Constanta si ale Aeroportului Otopeni.

"Ei nu pot rezolva, nu probleme de sistem, ci probleme administrative pe care un guvern politic le rezolva pentru ca politicienii stiu institutiile, stiu pe ce butoane sa apese. Uitati-va la ce au lansat in spatiul public. Eu nu cred ca o sa-i lase nimeni.

Sa scoti la vanzare actiunile Portului Constanta si ale Aeroportului Otopeni, obiective super-strategice ale tarii... Poti sa vinzi TAROM-ul maine, dar Aeroportul Otopeni, asta ramane in proprietatea statului. Portul Constanta este cel mai important port din bazinul meditarenean", s subliniat fostul sef de stat, la B1 TV.

Criticile celor doi vin in contextul in care Guvernul a aprobat recent vanzarea unor pachete de actiuni de la 30 de companii pe care le detine, printre care Hidroelectrica, Rompetrol, Aeroporturi Bucuresti, Porturi Maritime Constanta si Salrom. Informatiile apar intr-un Memorandum aprobat in luna septembrie si prezentat pe site-ul Guvernului.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...