Dragnea si Basescu gandesc la unison: Ministrii lui Ciolos sa nu ne vanda tara!

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 22:05
12052 citiri
Dragnea si Basescu gandesc la unison: Ministrii lui Ciolos sa nu ne vanda tara!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, si fostul sef de stat Traian Basescu, invitati duminica seara la doua emisiuni diferite, si-au ales o tinta comuna de atac, ministrii tehnocrati din Guvernul Ciolos.

Seful PSD si cel al PMP, ei insisi adversari politici, i-au criticat pe membrii Cabinetului lui Dacian Ciolos, legandu-se in mod special de intentia acestora de a vinde actiuni din societati precum Aeroportul Otopeni, Portul Constanta sau Hidroelectrica.

"Guvernul acesta - si niciun alt guvern - nu poate, cu doua luni inainte de alegeri, sa vanda societati nationale strategice cum sunt Aeroportul Otopeni sau Hidroelectrica. Acest Guvern nu a avut acest mandat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Moderatorul a atras atentia ca nu era vorba de societati intregi, ci de pachete minoritare de actiuni.

"Oricum, Romania nu are de ce sa vanda pachete minoritare sau majoritare. Un guvern tehnocrat, fara legitimitate, nu poate sa faca acest lucru. Aceste societati trebuie sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Romania nu trebuie sa mai vanda nimic. De ce sa vanda? Asta e preocuparea lor?", a intrebat liderul social-democrat.

Totodata, Dragnea a avertizat ca membrii Guvernului nu trebuie sa uite niciodata ca "toata lumea da socoteala pentru prejudiciul mai mare sau mai mic adus Romaniei".

Pe Basescu il doare si de Portul Constanta

La randul sau, Traian Basescu a declarat ca nu ii va lasa nimeni pe tehnocrati sa scoata la vanzare actiunie Portului Constanta si ale Aeroportului Otopeni.

"Ei nu pot rezolva, nu probleme de sistem, ci probleme administrative pe care un guvern politic le rezolva pentru ca politicienii stiu institutiile, stiu pe ce butoane sa apese. Uitati-va la ce au lansat in spatiul public. Eu nu cred ca o sa-i lase nimeni.

Sa scoti la vanzare actiunile Portului Constanta si ale Aeroportului Otopeni, obiective super-strategice ale tarii... Poti sa vinzi TAROM-ul maine, dar Aeroportul Otopeni, asta ramane in proprietatea statului. Portul Constanta este cel mai important port din bazinul meditarenean", s subliniat fostul sef de stat, la B1 TV.

Criticile celor doi vin in contextul in care Guvernul a aprobat recent vanzarea unor pachete de actiuni de la 30 de companii pe care le detine, printre care Hidroelectrica, Rompetrol, Aeroporturi Bucuresti, Porturi Maritime Constanta si Salrom. Informatiile apar intr-un Memorandum aprobat in luna septembrie si prezentat pe site-ul Guvernului.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...