Elena Udrea: Sunt multumita de sezonul estival

Vineri, 12 August 2011, ora 21:00
1394 citiri
Elena Udrea: Sunt multumita de sezonul estival

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Constanta, ca este multumita de actualul sezon estival, in prezent statiunile riverane Marii Negre fiind ocupate la capacitate maxima, dar ca aceasta situatie nu inseamna ca pe litoralul romanesc nu mai trebuie facut nimic.

"Pana acum da, sunt multumita. Dupa mine, asta arata faptul ca, pe de o parte, oamenii s-au mai relaxat in ceea ce priveste presiunea crizei economice si merg in concediu.

Pe de alta parte, arata si ca aleg turismul romanesc, inca aleg sa mearga in destinatii in Romania, pe litoralul romanesc. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche si sa spunem ce bine ca vin oamenii in iulie si august pe litoral, nu mai e nimic de facut", a afirmat Elena Udrea, mentionand ca statisticile arata ca au crescut cu aproape 30% cheltuielile populatiei cu petrecerea vacantelor.

Potrivit acesteia, la 1 septembrie unii dintre hotelieri vor inchide unitatile si vor pleca cu banii "facuti in mare parte la negru" in aceasta vara si "adio cu litoralul romanesc".

"Asa se va intampla. Deci lucrurile acestea trebuie sa le combatem. Nu ma satisface foarte mult faptul ca vad acum ca e un grad de ocupare suta la suta. O sa vedem ce o sa fie in septembrie. De aceea, sunt multe de facut si trebuie, zic eu, sa ramanem in parteneriat", a spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a declarat ca, desi in prezent toata lumea "vede" ca este un grad de ocupare de suta la suta pe litoral, agentii economici vor declara in evidentele contabile, in luna octombrie, ca unitatile au fost ocupate in proportie de 60-70%.

"Pe litoralul romanesc exista din pacate si acest fenomen al evaziunii fiscale. Dar el este mult mai extins in alte zone, cum ar fi turismul rural, de exemplu. Aici, pe litoral, este o capacitate mai mare de cazare si de aceea se vede mai usor", a afirmat demnitarul.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, au semnat, vineri, la Constanta, un proiect european in valoarea de circa 5,3 milioane de euro, prin care administratia judeteana reabiliteaza si modernizeaza Policlinica 2 - ambulatoriu in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta.

Nostalgiile stârnite de o poză făcută în stațiunea Neptun, în 1982. "Raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste"
Nostalgiile stârnite de o poză făcută în stațiunea Neptun, în 1982. "Raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste"
În timp ce mulți români au renunțat la vacanțele de pe litoralul românesc, unora le e dor de vremurile de glorie în care stațiunile erau pline de turiști. Din când în când, în...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Elena Udrea, #sezon estival, #litoral romanesc , #ministri