Korodi ar urma sa preia Ministerul Culturii si functia de vicepremier - surse

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 23:17
2584 citiri
Korodi ar urma sa preia Ministerul Culturii si functia de vicepremier - surse

Ministrul Mediului, Korodi Attila, ar urma sa preia, interimar, si portofoliul de la Ministerul Culturii si pe cel de vicepremier, afirma surse din UDMR. Decizia vine dupa ce ambele posturi au devenit vacante dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunta, vineri, cine va prelua, ca interimar, functia de ministru al Culturii si pe cea de vicepremier, informeaza Mediafax.

"Am discutat, joi, cu premierul Ponta, dar este atributul sau sa faca anuntul. Eu stiu despre cine este vorba, dar asteptam pana maine. Va fi un interimat, in acest moment vorbim de un interimat, iar in acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Cand e vorba de aceasta perioada de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele functii, si cea de ministru al Culturii, si pe cea de vicepremier (...) Si portofoliul si functia de vicepremier raman la UDMR, interimarul nu are importanta sa intram in detalii, interimatul este unul care se termina foarte repede", a spus Kelemen.

"Noi acceptam ca interimatul functiei de ministru al Culturii si de vicepremier sa fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul Victor Ponta. Acestea sunt cele doua variante", au spus surse din UDMR.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca va discuta cu membrii coalitiei despre o noua conducere la Ministerul Culturii, iar vineri ii va inainta presedintelui Traian Basescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a semnat revocarea din functie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, mentionand ca a asteptat trei luni desemnarea unui inlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare ca s-a intrecut masura".

El a spus ca asteapta de trei luni o propunere de inlocuitor pentru sefia ministerului Culturii.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, ca mai face parte din Guvern pentru ca presedintele Traian Basescu nu a semnat inca decretul de schimbare a sa din functie, el aratand ca nu si-a retras demisia si ca, in momentul in care seful statului va semna, va pleca din Executiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#ministerul Culturii UDMR Korodi, #Kelemen Cultura inlocuit , #ministri