Ministri care au sange in instalatie (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 00:35
6009 citiri
Ministri care au sange in instalatie (Opinii)
Foto: mai.gov.ro

Nu am crezut ca am sa apuc vremurile in care un ministru al Romaniei va vorbi despre disponibilizatii din Ministerul de Interne asa cum a facut Traian Igas. Acest baiat care cica ar sti legea, potrivit credintei lui Traian Basescu, dar nu stie gramatica, limba romana si nu are niciun pic de cultura generala.

Ministrul nu s-a putut abtine si a vorbit de pe targa spitalului, unde dona sange, despre concedierile de la Interne - "au fost disponibilizati cei care nu au avut sange suficient in instalatii si nu au luat examenele".

Ca un primar emotionat de prezenta Elenei Udrea in vizita prin catunul sau simte cum i se umfla sangele in vene si o lauda pe ministresa ca are sange in instalatii e una. Dar ca ditamai ministrul, chiar si unul cunoscut mai degraba pentru barbarismele aplicate gramaticii si limbii romane si pentru bacalaureatul luat la sfarsitul tineretii, isi permite sa vorbeasca despre angajatii proaspat demisi din institutia pe care o reprezinta ca despre verigi slabe, fara "sange in instalatii", e cu totul si cu totul altceva.

Si uite asa ajunge romanul sa se inchine Domnului ca potopul nefacutelor si nespuselor sa se opreasca aici, chiar daca si atat e deja prea mult. Ghinion! Avalansa cinismelor si sadismelor care se pogoara dinspre Palatul Victoria catre poporul roman pare abia sa se fi pornit.

Dupa o tacere prelunga, care ar fi putut sa fie usor confundata cu mutenia sau chiar intelepciunea, Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, se hotaraste sa rupa tacerea. Daca ar fi stiut ce avea sa articuleze, cred ca pana si premierul l-ar fi vrut in continuare mut.

"Sa facem in asa fel incat persoanele in varsta sa fie din ce in ce mai putine si tot mai multi sa poata utiliza calculatorul" - Valerian Vreme. E, desigur, o gafa. Nu pot sa cred ca taciturnul Executivului chiar si-a propus sa si faca anumite lucruri pentru a elimina persoanale in varsta. O gafa insa necorectata, nesesizata si neamendata de nimeni din Guvern. Nici ministrul insusi, nici altcineva nu si-a cerut scuze, nu a rectificat si nu a revenit cu clarificarile necesare. In lipsa lor, noi trebuie sa ne imaginam si sa speram ca ministrul nu a vorbit serios, ci doar a gafat.

Si pentru ca absurdul si comicul sa capete proportii suprarealiste, Sebastian Lazaroiu, propagandistul razboiului dintre bogatii cu 800 de lei pe luna si saracii care primesc nemeritat ajutoare de la stat, a pus bomboana pe coliva. Vorbind despre sine, o preocupare draga oricarui spirit de ascet, Lazaroiu a marturisit unui reporter de la un tabloid ca doarme pe un pat de cuie si iese dezbracat afara din sauna la -30 de grade Celsius. Asta da austeritate!

Iar daca Lazaroiu intentioneaza sa-i pregateasca pe romani cu forma de viata pe care o vor experimenta in viitor, i-a reusit. "Ajung acasa seara tarziu si dorm pe un pat de cuie (...) Un pat facut din cuie ascutite (...) Traiesc auster. E o austeritate pe care mi-o impun. Asta imi tine mintea treaza permanent", a declarat Lazaroiu pentru ziarul Ring.

Adevarul e ca nu ai cum sa nu apreciezi spiritul spartan si ascetic in acelasi timp al ministrului pasionat de basme si povesti. Poate ca intr-o astfel de experienta extrema a si intalnit-o pe Alba ca Zapada, iar dupa un somn de yoghin pe cuie s-a trezit, eliberat fiind de cele lumesti, ca poti sa fii bogat de fapt si fara niciun leu in buzunar. Spiritul e de ajuns. Oricum, s-au strans mult prea multe nebunii, sa mergem mai departe.

Ministrii nostri sunt parca o colectie de cei mai rai dintre toti cei mai rai posibili. Pentru ca e deja prea mult, prefer sa cred ca refuzul ministrul (neutru) al Educatiei de a raspunde la intrebarea cine a compus imnul reprezinta doar o forma eleganta de a trimite jurnalistii la plimbare. Nu inca o mostra a ignorantei. Altfel, chiar ar fi o dovada de sange in instalatie sa tii lectii despre semnificatia imnului fara sa stii cine l-a compus.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Igas ministrul Interne, #Valerian Vreme ministrul Comunicatiilor, #Sebastian Lazaroiu ministru Muncii, #Daniel Funeriu ministrul Educatiei , #ministri
Comentarii
Poza ulivia
ulivia
rank 1
Putintica rabdare si veti vedea cum contrabandistul Ugas Traian va
Poza lool
lool
rank 5
Igas are sange in instalatie dar duce o lipsa acuta de limba romana