Ministrii, convocati la Guvern pentru discutii privind rectificarea bugetara

Luni, 27 Iulie 2015, ora 16:09
2377 citiri
Ministrii, convocati la Guvern pentru discutii privind rectificarea bugetara
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta si ministrii cabinetului sau se reunesc, luni, la Palatul Victoria, pentru ultimele discutii privind rectificarea bugetara, dupa ce premierul si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, au prezentat proiectul in sedinta conducerii PSD si in cadrul coalitiei.

La sediul Guvernului sunt asteptati toti ministrii Guvernului Ponta pentru ultimele discutii legate de rectificarea bugetara, in conditiile in care decizia finala va fi luata marti intr-o sedinta speciala a Executivului.

Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca rectificarea bugetului este una pozitiva, avand in vedere ca, pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde lei si nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

"Ideea e urmatoarea, ca sa inteleaga toata lumea, ca e cu cifre si nimeni nu le intelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul Romaniei, in consultare cu institutiile internationale, pe primele 6 luni, Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei, adica sa cheltuiasca mai mult decat sa incaseze.

Pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decat a incasat, ci a incasat mai mult decat a cheltuit. Asta inseamna ca putem sa dam toti banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii, care nu era prevazuta in buget, pentru celelate legi care, de asemnea, nu era prevazut in buget, si ma refer la diplomati, grefieri, personalul nedidactic si tot ramanem cu bani", a spus Ponta, inainte de sedinta BPN al PSD.

PNL critica rectificarea bugetara si cheama partidele la consultari: Bugetul, pusculita PSD (Video)

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

El a adaugat ca acest lucru inseamna ca rectificarea bugetara este pozitiva: "Daca sunt mai multi bani decat in legea bugetului de stat, asta inseamna rectificare pozitiva, ce se taie la Transporturi, se taie acei bani care erau prevazuti ca si cofinantare pentru proiecte care si asa nu se mai fac pana pe 31 decembrie din motive de suspiciuni, de ancheta, investigatii. E in fiecare an din ce in ce mai rau".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ministri Guvern rectificare bugetara, #ministri discutii rectificare, #rectificare bugetara , #ministri