Ministrii lui Boc fac colectie de titulatura "cetatean de onoare" - Vezi ce beneficii au

Vineri, 05 August 2011, ora 12:23
4247 citiri
Ministrii lui Boc fac colectie de titulatura "cetatean de onoare" - Vezi ce beneficii au
Foto: Arhiva

Politicienii romani fac colectie de titulaturile de cetatean de onoare, cea mai inalta distictie ofeirta unei persoane, de catre un consiliu local.

Dintre ministrii Cabinetului Boc, cele mai multe distinctii de acest fel le detine ministrul Agriculturii si Dezoltarii Rurale, Valeriu Tabara. Potrivit Puterea, acesta a primit titlul onorific in comunele Vetel din Hunedoara si Salciua din judetul Alba.

In 2010, Tabara a completat lista cu Racasdia din Caras-Severin si comuna Bucovat din Timis. In anul 1993, ministrul Agriculturii a primit titlul de cetatean de onoare in capitala Boliviei, La Paz. El este singurul ministru al Cabinetului Boc caruia i s-a oferit o astfel de recunoastere internationala.

La randul sau, ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, ar fi intrat in topul ministrilor cu cele mai multe titulaturi, daca nu i s-ar fi retras diploma si placheta cu emblema municipiului Vulcan.

In rest, Udrea a acumulat, in 2010, patru titluri de cetatean de onoare in Drobeta Turnu-Severin, comuna argeseana Bradu, localitatea Colonesti din Olt si Sannicolau Mare din Timis.

Si ministrul Mediului si al Padurilor, Laszlo Borbely, a devenit un cetatean de vaza al municipiului Calarasi in 2011, iar in 2010 a fost "uns" cetatean de onoare in comunele Urzica si Cungrea din judetul Olt. In 2007, Laszlo Borbely a obtinut un astfel de titlu si in statiunea Ocna Sugatag.

Printre cei care nu au punctat mai mult de un titlu in meciul pentru "onoare" sunt ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul sanatatii, Cseke Attila, si Anca Boagiu, actual ministru al transporturilor.

Premierul Emil Boc este cetatean de onoare in comuna Bradu, iar vicepremierul Marko Bela in orasul Marghita. Traian Igas, Gheorghe Ialomiteanu, Teodor Baconschi, Ion Ariton si Catalin Predoiu nu au primit nici o recunoastere locala. Doar Valerian Vreme a fost propus pentru cetatean de onoare la Targu-Mures, dar pana la urma i s-a oferit distinctia ProUrbe.

Titlul de cetatean onorific ofera anumite drepturi celor care il primesc. Privilegiile difera de la un consiliu local la altul, dar, in general, ei pot folosi gratuit serviciile de transport local, le sunt reduse la jumatate cheltuielile locale pentru apa, canal, termoficare si pot beneficia, la propunerea primarului, cu aprobarea consiliului local, de atribuirea in proprietate a unei suprafete de teren de pana la 500 mp.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#beneficii cetatean onoare oras, #ministri boc cetatean onoare, #udrea titluri , #ministri