Ziare.com

Topul celor mai bogati ministri din Cabinetul Boc

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 09:28

   

Topul celor mai bogati ministri din Cabinetul Boc
Romania are ministri bogati sau cel putin asa reiese din declaratiile de avere depuse de acestia. Intr-un top al celor mai bogati demnitari, fruntasi sunt Gabriel Oprea, ministrul Apararii, si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Cei doi ministri au averi de peste 2 milioane de euro fiecare, adica de cel putin 20 de ori mai mari decat cea a sefului lor, premierul Emil Boc.

Pe de alta parte, cei mai "saraci" ministri sunt Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, si Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, care au bunuri si active in valoare de numai 80.000 de euro pe numele lor, conform calculelor facute de Ziarul Financiar.

Iata insa cum sta topul celor mai bogati ministri:

- Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale - 2,5 milioane de euro avere
- Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului - 2 milioane de euro avere
- Daniel Funeriu, ministrul Educatiei - 800.000 de euro avere
- Catalin Predoiu, ministrul Justitiei - 600.000 de euro avere

- Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor - 400.000 de euro avere

- Laslo Borbely, ministrul Mediului - 300.000 de euro avere
- Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii - 250.000 de euro avere
- Ion Ariton, ministrul Economiei - 250.000 de euro

- Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor - 200.000 de euro avere
- Cseke Attila, ministrul Sanatatii - 150.000 de euro avere
- Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor - 120.000 de euro avere
- Anca Boagiu, mnistrul Transporturilor - 100.000 de euro avere

- Emil Boc, prim-ministru - 100.000 de euro avere
- Kelemen hunor, ministrul Culturii - 100.000 de euro avere
- Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe - 80.000 de euro avere
- Valeriu Tabara, ministrul Agriculturi - 80.000 de euro avere

Calculele au fost facute estimand averile ministrilor in urma unei evaluari a bunurilor si activelor detinute de acestia: terenuri, cladiri, automobile, depozite bancare, bijuterii si venituri din chirii, din care s-a scazut valoarea datoriilor raportate de fiecare ministru.

Datele au fost luate din declaratiile de avere aferente anului 2010 si depuse de fiecare ministru, cu exceptia lui Sebastian Lazaroiu, noul ministru al Muncii, care nu si-a depus inca declaratia de avere actualizata in luna iunie a acestui an si publicate pe site-ul Guvernului.

Pentru efectuarea calculelor s-au avut in vedere preturile medii de tranzactionare ale locuintelor, adica intre 500 de euro/mp intr-un oras secundar si pana la 1.500 de euro/mp in cadrul locuintelor din sectorul 1 al Capitalei. In ceea ce priveste autovehiculele, acestea au fost evaluate folosind preturi solicitate pe site-urile de profil pentru modele asemanatoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Clasa de mijloc si clasa bogata = meritocratia

Este si normal ca dna Udrea sa fie ministru si la conducerea celui mai important minister. Prin meritocratie acesti oameni au devenit ministrii si este si normal ca intro societate capitalista clasa de mijloc si clasa bogata sa conduca. Vremurile in care iobagimea si lumpen-proletariatul au condus Romania au apus de mult. De asta nu trebuie votat USL nimeni nu isi doreste ca iobagimea si lumpen-proletariatul sa revina la conducere.

 

si ce sint pe linga ,..

sa-i primesc eu ?

 

@XERESS & "si ce sint pe linga.." Fara dovezi e mai greu.

Populatia ar putea impune confiscarea averilor ilicite, politicienii se feresc de asa ceva ca dreaqul de tamaie!

cine nu e de acord cu taxarea suplimentara a averilor mari ?

Este foarte tare chestia ca tocmai primul loc - Gabriel Oprea este cel care se cearta in guvern ca Boc sa dea drumul la legea privind taxarea averilor mari si foarte mari. Bravo lui!

ai vazut asta sau,..

din auzite,..sa-i tii palma ?

Oprea si ai lui

Iti dau dreptate. UNPR-ul este cel care a propus si sustinut taxarea suplimentara a averilor mari.

Unii care au, mai si dau . . .

Nu au fost nimeni de acord cu taxarea averilor mari pentru ca nimeni nu a avut dispozitia lui Oprea de a face si acte de caritate. Omul asta a ajutat o gramada de oameni. Din pacate aceste gesturi de omenie sunt prea putin mediatizate. Cica nu dau bine la public. Se vinde informatia negativa, nu cea care reflecta realitatea ca in Romania mai exista si oameni ca Oprea carora le pasa de cei aflati in necaz!!!

Pana la urma va reusi

Probabil ca tocmai aceasta initiativa de taxare a averilor mari i-a atras atat lui, cat si UNPR-ului, antipatii politice. Sunt sigur ca in final va reusi sa puna in aplicare acest proiect si va face rost de ceva bani pentru bugetul de pensii. Sa vedem cine il va sustine pana la urma. De bogati, sunt multi dar cand e vorba sa dea si pentru cei aflati in saracie . . .

raspuns pentru user-ul "azi"

Daca d-na Udrea ar fi de acord si cu faptul ca trebuie sprijinita si clasa de jos, cea care ne matura strada, desfunda fosele vilelor clasei de mijloc si celei bogate,etc., atunci subscriu. Daca privilegiile sunt doar pentru cele doua categorii privilegiate, nu ma alatur si sustin initiativa UNPR-ului de taxare suplimentara (pentru subzistenta clasei "mici si prosti, dar multi")a averilor mari pe care nici doua generatii nu le pot cheltui de acum incolo.

Din cate am citit

Cei din capul listei s-au inteles in privinta constructiei de locuinte noi pentru tineri. Asta e partea care conteaza pentru mine cel mai mult. Ce fac acesti oameni pentru cei care i-au votat. Nu pot spune acelasi lucru despre Funeriu care a continuat haosul din educatie.

Si totusi

La cati bani se invart in tara asta o avere de 2 milioane de euro nu e mult. Probabil ca era mai interesant daca se spunea cu cati bani si-au marit averea, asa doar se aduce aminte anumite cifre financiare din dreptul fiecarui ministru. Nimic spectaculos.

 

Corect

Pe langa de-alde Verestoy si altii astia sunt mici copii. Cred ca e cel mai "sarac" Guvern, sa-i spun asa, de pana acum.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor