Paul Pacuraru: Basescu inghesuie subiecte minore la DNA

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 13:42
2439 citiri
Paul Pacuraru: Basescu inghesuie subiecte minore la DNA

Paul Pacuraru sustine ca dosarul deschis de DNA pe numele sau este "politic, fara niciun dubiu", dar a dat asigurari ca se va pune la dispozitia procurorilor pentru ca aceasta situatie sa se incheie cat mai repede si sa poata reveni in fotoliul de ministru.

"Nu am niciun fel de dubiu ca acesta este un dosar politic si va trebui ca toti, cu mijloacele pe care le vom avea la dispozitie sa eliminam influenta factorului politic asupra justitiei", a declarat Paul Pacuraru intr-o conferinta de presa organizata marti, adaugand ca isi doreste ca

"suspendarea sa fie cat mai scurta" si sa continue activitatea in cadrul ministerului.

Pacuraru a dat asigurari ca a luat toate masurile necesare, atat la intalnirea cu subalternii din conducerea ministerului cat si cu premierul Tariceanu, pentru ca activitatea Ministerului Muncii sa nu fie afectata de suspendarea sa, in special devansarea majorarii pensiilor de la 1 octombrie, precizand ca va continua sa il consilieze pe premier pe proiectele aflate in derulare.

Ministrul suspendat al Muncii a spus ca a luat la cunostinta acuzatia care ii este adusa de procurorii DNA, care este "de luare de mita prin acceptare tacita". "Traim intr-o democratie si un stat de drept si toti suntem egali in fata legii", a spus Pacuraru, care a negat cu vehementa aceste acuzatii, dar a promis ca va ajuta la clarificarea cat mai rapida a acestui subiect.

El a atacat decizia de suspendare a presedintelui Traian Basescu, spunand ca "este nedreapta si este politica". "Domnul presedinte ar fi trebuit sa reflecteze daca nu cumva, inghesuind la DNA astfel de subiecte minore, nu alteram motivul pentru care a fost creata aceasta institutie", a mai declarat Paul Pacuraru, care a mai caracterizat actiunea procurorilor DNA in privinta lui drept "o risipa inutila de timp, de efort, de energie".

"Daca ati citit Castelul si Procesul, veti vedea ca suntem in Kafka", a concluzionat ministrul suspendat al Muncii.

Paul Pacuraru a deschis conferinta de presa de marti prezentand cele mai importante realizari ale mandatului sau de un an si jumatate, printre care a enumerat reorganizarea ministerului, masurile luate in domeniul ocuparii fortei de munca, spargerea monopolului de piata fortei de munca in strainatate, precum si masurile luate in materie de venituri, cum ar fi majorarile salariale, cresterea alocatilor si a ajutoarelor sociale.

Presedintele Traian Basescu a semnat pe 22 septembrie decretul privind suspendarea lui Paul Pacuraru din functia de ministru al Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, avand in vedere ca Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala fata de acesta, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial al Romaniei, a anuntat marti Departamentul de Comunicare Publica al institutiei prezidentiale.

Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Doi ani de suspendare. O nouă decizie dură zguduie lumea dopingului
Atacantul internaţional brazilian al echipei Flamengo, Gabriel Barbosa, cunoscut sub numele de "Gabigol", a fost suspendat pentru doi ani pentru tentativă de fraudă la un control antidoping de...
„Ea primește wildcard-uri și are bani” Simona Halep, invidiată de o colegă din WTA suspendată și ea pentru dopaj
„Ea primește wildcard-uri și are bani” Simona Halep, invidiată de o colegă din WTA suspendată și ea pentru dopaj
Simona Halep a revenit în circuitul WTA după o pauză de un an și jumătate și chiar dacă a pierdut în turul inaugural la Miami s-a comportat onorabil. Tara Moore, cea mai bună jucătoare...
#Paul Pacuraru, #suspendare, #dosar politic , #minoritati