De la cititori: De ce Slovacia da si noi nu?

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 23:21
4885 citiri
De la cititori: De ce Slovacia da si noi nu?

In plina criza economica, una din primele masuri legislative promovate de nou-alesul guvern ungar a fost o lege a dublei cetatenii ce vizeaza etnicii maghiari cetateni ai altor tari.

Aceasta lege cu rezonante strict nationaliste este menita sa schimbe pe cat posibil temele ce ocupa preponderent paginile presei interne, cele ce descriu in termeni deloc magulitori realitatea economica.

Fara ezitare, in replica, guvernul slovac a promovat si parlamentul a aprobat o lege menita sa descurajeze cetatenii slovaci de etnie maghiara sa solicite dubla cetatenie.

Ce a motivat aceasta reactie? Nu se tem de oprobiul comunitatii internationale? De ce nu reactionam similar? Sunt intrbari la care majoritatea cetatenilor romani de etnie romana asteapta un raspuns.

Reactia liderilor comunitatii maghiare nu s-a lasat asteptata, prezentand extrem de sigur si argumentat avantajele dublei cetatenii pentru cetatenii romani pe care dansii ii reprezinta. Odata deveniti si cetateni maghiari retorica guvernului ungar va fi si mai vehementa, iar referirile la drepturile colective se vor inmulti deoarece isi apara proprii cetateni.

Este asta bine pentru atmosfera si asa tensionata de actiunile comunitatii secuiesti din Transilvania? Aflata la guvernare si putand santaja un Guvern PD-L in cadere, libera UDMR nu are emotii ca Romania va copia modelul slovac.

Dar nu risca Traian Basescu prea mult daca nu valorifica contextul in aceste momente cand despre prestatia sa nu se aud decat critici? Mai ales ca problematica relatiilor externe intra in fisa potului sau. Ar schimba macar partial tematica dezbaterilor din presa scrisa si cea audio-vizuala.

Asteptam cu interes!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cetatenie maghiara romani, #dubla cetatenie maghiari , #minoritati
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Pentru ca ceea ce au ales slovacii poarta alt nume si nu Basescu. Este extrem de simplu!