Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tensiuni intre maghiari la Baile Tusnad: Liderii UDMR boicoteaza intalnirea

Joi, 25 Iulie 2013, ora 21:15
3545 citiri
Tensiuni intre maghiari la Baile Tusnad: Liderii UDMR boicoteaza intalnirea

Mai multi lideri ai UDMR, precum Kelemen Hunor, Borbely Laszlo sau Antal Arpad, refuza sa participe in acest an la programele universitatii de vara de la Baile Tusnad, dupa ce liderul PPMT, Toro T. Tibor, ar fi decis ca presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, sa nu fie invitat.

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca atat el, cat si alti lideri UDMR si primari refuza sa participe in acest an la programele oficiale ale universitatii de vara "Tusvanyos" de la Baile Tusnad, in semn de solidaritate cu presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor.

"Discutam despre dialog maghiaro-maghiar si romano-maghiar la Tusvanyos, in conditiile in care, practic, liderul unuia dintre partidele maghiare (presedintele PPMT, Toro T. Tibor - n.r.) pune veto pe participarea politicianului maghiar cu cea mai inalta functie in administratia publica locala in acest moment (presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor - n.red.)", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfantu Gheorghe a adaugat ca, in aceste conditii, lideri si primari ai Uniunii au refuzat sa participe, spre deosebire de alti ani, la programele oficiale al scolii de vara, in semn de solidaritate cu Tamas Sandor, care nu ar fi fost invitat la acestea de presedintele PPMT, Toro T. Tibor.

Toro Tibor spune ca UDMR duce la Bucuresti o politica de tip "camarila"

"Ceea ce s-a intamplat nu este altceva decat o solidarizare a liderilor si a primarilor UDMR cu persoana care a fost stearsa de pe lista de invitati, dorindu-se a fi un semnal ca nu se poate face asa ceva.

Daca dorim un dialog real nu putem pune veto de participare pentru cineva care are o functie importanta. Practic, noi vorbim despre cat de importanta este autonomia locala, intotdeauna spunem ca autoritatile noastre locale sunt cele mai importante in proiectele noastre, iar in aceste conditii nu iti poti permite sa nu il inviti la Tusvanyos pe acel om politic maghiar care ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean", a spus Antal.

Acesta a adaugat ca decizia de neparticipare nu apatine UDMR, ci este vorba despre hotarari individuale.

"Nu este vorba de o decizie luata la nivelul UDMR, ci pur si simplu de o decizie individuala, de solidaritate, a mea si a altor politicieni, de la Kelemen Hunor pana la Borbely Laszlo, de la Sogor Csaba pana la Raduly Robert", a afirmat Antal.

El a afirmat ca presedintele PPMT, Toro T. Tibor, nu a motivat in niciun fel excluderea presedintelui CJ Covasna de pe lista invitatilor.

Cu toate acestea, Antal Arpad a spus ca va merge la Tusnad Bai pentru a se intalni cu politicienii din Ungaria, fara sa participe la programele oficiale.

Cea de-a 24-a editie a Universitatii de vara si taberei "Balvanyos" de la Baile Tusnad, denumita "Tusvanyos 24 - Timpul nostru!", s-a deschis oficial miercuri.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#lideri UDMR eveniment Tusnad, #universitate vara Tusnad UDMR, #Toro Tibor PPMT, #Tamas Sandor CJ Covasna , #minoritati
Comentarii
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4
Tensiuni intre maghiari la Baile Tusnad