Viceprimarul Aurelian Badulescu, amendat cu 5.000 de lei pentru discriminare

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 16:05
5416 citiri
Viceprimarul Aurelian Badulescu, amendat cu 5.000 de lei pentru discriminare

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a fost amendat, miercuri, de Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu 5.000 de lei pentru afirmatiile facute la adresa unui membru al minoritatii evreiesti.

Colegiul director al CNCD a solutionat in sedinta de miercuri o petitie trimisa dupa ce Aurelian Badulescu a facut, intr-o scrisoare publica, mai multe referiri la adresa unui cetatean apartinand comunitatii evreiesti, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Paragrafele incriminate sunt urmatoarele: " (...) este evident ca sunteti strain de

acest neam si pe cale de consecinta de istoria poporului roman (...) . Recomandarea

mea este sa va intoarceti de unde ati venit (...) . Nu va voi saluta cu deosebita

consideratie, asa cum este normal, pentru ca nu va bucurati de consideratia mea.

In alta ordine de idei, sunt bucuros, ca oamenii ca dumneavoastra sunt preocupati

de subiecte pe care domnia voastra le trateaza, sigur, in calitate de musafir in tara

mea".

Reprezentantii CNCD au apreciat ca scrisoarea "reprezinta discriminare si atinge dreptul la demnitate" conform art. 2 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000.

"Colegiul director a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 5.000 de lei", decizia fiind luata cu unanimitatea voturilor celor prezenti (6), se mai arata in comunicatul citat.

CNCD a fost sesizat dupa ce, in luna martie, Centrul pentru Combaterea Antisemitismului in Romania a atras atentia ca Aurelian Badulescu intentioneaza sa ceara Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobare pentru amplasarea in Capitala a bustului maresalului Ion Antonescu, iar viceprimarul a transmis un raspuns ofensator catre conducerea MCA Romania.

In scrisoarea adresata lui Marco Maximilian Katz, viceprimarul i se adreseaza acestuia ca si cum nu ar fi roman, desi MCA Romania transmite ca directorul centrului este "cetatean roman, nascut, educat si rezident in Romania".

"Nu stiu cine si ce va aduce prin Romania, dar este evident ca sunteti strain de acest neam si pe cale de consecinta de istoria poporului roman. Preocuparile domniei voastre contravin evidentei istoriei acestui neam.

Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu. Istoria unui neam este istoria acelui popor (..) ", a scris atunci, printre altele, Aurelian Badulescu.

Mai mult, pentru ca MCA Romania a transmis scrisoarea in limba engleza, Badulescu a incheiat-o pe a sa cu un avertisment: data viitoare sa i se scrie in limba romana.

Reprezentantii MCA Romania au cerut atunci primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa ia atitudine fata de ceea ce s-a intampat si au sesizat CNCD.

Citeste mai multe despre Badulescu, catre seful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului: Intorceti-va de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu.

C.B.

Citeste si:
Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”
Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 18 august, întrebat dacă anul se va încheia cu toți actualii miniștri în funcție, că ”nu are un glob de cristal”. Șeful guvernului a evitat...
Nicolae Ciucă, mulțumit de explicațiile liderului UDMR după discursul rasist al lui Viktor Orban: ”Menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”
Nicolae Ciucă, mulțumit de explicațiile liderului UDMR după discursul rasist al lui Viktor Orban: ”Menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”
Premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a anunțat joi, 18 august, că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de premierul...