ACL depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 17:33
4255 citiri
ACL depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta
Foto: Arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni, la finalul sedintei ACL, ca parlamentarii PNL si PDL vor depune la finalul acestei saptamani motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, avand ca principal subiect ordonanta de urgenta 55/2014 privind migratia alesilor locali.

"La sfarsitul acestei saptamani o sa depunem motiunea de cenzura la adresa Guvernului referitoare la abuzurile pe care le-a facut cu Ordonanta de Urgenta care favorizeaza migratia politica. Vom mai depune doua motiuni simple, in Senat una pe invatamant si in Camera Deputatilor pe fiscalitate", a anuntat Blaga.

Traseismul, legalizat Blaga anunta plangeri penale pentru ministrii care au semnat OUG

El a cerut Guvernului Ponta sa dea publicitatii lista completa a documentelor prin care au fost alocate fonduri in localitatile din teritoriu.

"Sa faca publica lista de alocari de fonduri, ca sa vada opinia publica cum se cumpara primarii, acolo unde reusesc sa-i cumpere, alocandu-le sume de la 10 miliarde de lei vechi la 10 milioane de euro, fata de marimea localitatii", a mai afirmat Blaga.

Conform Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor.

Adoptarea unei motiuni de cenzura presupune votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Din totalul de 575 de senatori si deputati, grupurile PNL si PDL numara in prezent 186 de parlamentari.

#Vasile Blaga motiune cenzura, #ordonanta migratie politica, #motiune cenzura Guvern Ponta , #motiune cenzura