Batalie pe balcoane intre PSD si PD-L, la motiune

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 14:12
1870 citiri
Batalie pe balcoane intre PSD si PD-L, la motiune

Motiunea de cenzura de miercuri nu este numai prilej de declaratii politice sforaitoare sau de lupte de ultim moment pentru voturi. Pana si locurile din balcoanele Parlamentului din sala de plen, rezervate traditional reprezentantilor societatii civile, au ajuns sa fie motiv de disputa.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, s-a plans presei, marti, ca PSD nu are cum sa invite reprezentanti ai sindicatelor si ai societatii civile la dezbaterea motiunii de cenzura de miercuri, pentru ca i s-a spus ca s-au ocupat toate locurile de la balconul salii unde este organizat votul.

"Este o mare marsavie pentru ca nu stiu pe cine reprezinta cei care au ocupat deja locurile de la balcoane, presupun ca este vorba despre reprezentanti ai ONG-urilor apropiate PD-L-ului", a declarat Dusa, in cadrul unei declaratii de presa.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a povestit cum a cerut, printr-o adresa depusa la secretariatul Birourilor Permanente reunite, ca la votul privind motiunea de cenzura sa poata asista mai multi invitati ai PSD-ului, dar i s-a raspuns ca "toate locurile de la balcoane au fost ocupate".

"Nu mi se pare normal sa decida secretarul general al Camerei daca avem dreptul sa avem invitati. Fiind o sedinta comuna, trebuia sa se consulte si cu secretarul general de la Senat", a mai spus Dusa.

In plus, Mircea Dusa a criticat decizia Puterii de a nu participa la vot. "Cred ca este pentru prima data cand, in istoria Parlamentului, o motiune de cenzura ar putea avea un numar de votul pentru si nici unul impotriva", a mai spus liderul deputatilor PSD.

Ponta: Daca parlamentarii Puterii sunt tinuti ca niste copii de gradinita in banca, motiunea nu trece

Liderul PSD Victor Ponta declarase inca de luni ca secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu (PD-L), i-a instiintat oficial pe social-democrati ca nu vor exista locuri pentru sindicalisti si public la lucrarile de miercuri ale plenului reunit, unde se voteaza motiunea de cenzura.

"Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, publicul nu are acces la lucrarile Camerei Deputatilor. Domnul Barbu, secretarul Camerei Deputatilor de la PD-L, ne-a anuntat si pe noi si pe cei de la sindicate ca nu are nimeni acces, zero locuri", a spus Ponta.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#balcoane motiune cenzura, #motiune cenzura Guvern Boc , #motiune cenzura
Comentarii
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
mai j.avra psd-ista,cum adica numai voturi pentru?,tu sti sigur ca toata gasca grivco o sa voteze pentru?