Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Berceanu, despre abtinerea la votul motiunii: Are si Roberta parerile ei

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:50
3006 citiri
Berceanu, despre abtinerea la votul motiunii: Are si Roberta parerile ei
Foto: Arhiva

Radu Berceanu a declarat ca nu i se pare normal ca parlamentarii PD-L sa se abtina de la vot atunci cand motiunea de cenzura depusa de PSD va fi dezbatuta in plenul Parlamentului, referindu-se la declaratia de meircuri a Robertei Anastase.

"Are si Roberta parerile ei. De ce sa ne abtinem? Nu cred ca, in general, parlamentarii pentru orice chestiune ar trebui sa se abtina. Abtinerea este o neparticipare pana la urma.

Eu cred ca parlamentarii reprezinta un numar de cetateni care i-au ales si in numele acelor cetateni trebuie sa aiba niste pareri, nu pot sa se abtina"a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Asa ar putea sa se abtina sa mai vina la lucrari, sa se abtina sa se mai faca parlamentari, sa se abtina in general. Dupa parerea mea, abtinerea nu este o stare de lucru normala. E de fapt o neparticipare, sa te transformi in spectator", a adaugat el.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, ca le-ar recomanda colegilor sai din PD-L sa asigure cvorumul cand se va dezbate si vota motiunea de cenzura a opozitiei, dar sa nu voteze, pentru a nu gira un "gest politic sinucigas".

Solicitata, intr-o emisiune a postului B1 Tv, sa comenteze pozitia exprimata de UNPR, formatiune care sprijina Guvernul, ca parlamentarii sai se vor abtine la votul unei motiuni de cenzura dupa angajarea raspunderii Guvernului Boc pe legile ce prevad reduceri de cheltuieli bugetare, Anastase s-a aratat in favoarea unui astfel de gest si din partea PD-L.

"Aici este o nuanta pe care trebuie sa o discutam cu cei de la UNPR in sensul urmator, vreau sa va spun ca daca e sa ma intrebati ca o opinie personala, si eu le-as recomanda colegilor mei din PD-L sa stam in sala sa asiguram cvorumul, dar sa nu participam la acest gest politic care este sinucigas.

Pentru ca in momentul asta e mai putin important ca e Guvernul Boc, dar peste criza asta ingrozitoare, a arunca in haos aceasta tara prin decizia de a darama un Guvern, de a nu mai veni transa de la FMI, de a nu lua decizii necesare este pur si simplu sinucigas! Eu nu sunt de acord sa participam la aceasta mascarada, din pacate spun, pentru ca in alte tari opozitia a venit langa cei de la guvernare si a stat sa gaseasca solutii", a spus Roberta Anastase.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Berceanu motiune cenzura, #Roberta Anastase motiune cenzura, #PDL motiune cenzura , #motiune cenzura
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Berceanu stie ca unii din PD-L vor sa plece de la guvernare pe usa din dos... si-au facut plinul...