Boc: Alianta Socialista vrea ca romanii sa ramana cu mana intinsa dupa pomeni electorale

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 16:50
2036 citiri
Boc: Alianta Socialista vrea ca romanii sa ramana cu mana intinsa dupa pomeni electorale

Premierul Emil Boc a declarat in plenul Parlamentului ca motiunea de cenzura a Opozitiei nu are nicio sansa si nicio legatura cu Codul Muncii, facand putine referiri cu privire la acest subiect, iar acestea fiind fie "contradictorii, fie copiate, fie fraze goale, fara continut".

"Sunt doar atacuri politice si reprezinta sloganuri populiste, rasuflate si demagogice. Aliantei socialiste nu ii pasa de locurile de munca ale romanilor. Motiunea e o simpla declaratie demagogica si populista", a declarat premierul in deschiderea discursului sau in plenul reunit al Parlamentului.

Mai mult, acesta a reamintit si cateva versuri din Eminescu: "E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune, insirand cuvinte goale cand nimic nu ai a spune", facand referire la textul motiunii de cenzura.

Premierul a acuzat faptul ca PSD si PNL au amanat in anii cand au fost la putere sa ia masurile necesare pentru reforma statului, ducand "Romania pe marginea prapastiei".

"Distinsi colegi, nu cu acest guvern veti promova politica 'la Sfantu' Asteapta" pentru promovarea reformelor.

Premierul a declarat ca noul Cod al Muncii tine cont de schimbarile survenite pe piata muncii dupa intrarea in UE, si, in principal, el urmareste o modalitate mai usoara "de a angaja si de a fi angajat", fiind un instrument foarte bun atat pentru angajatori cat si pentru salariati.

Premierul Emil Boc si-a acuzat "distinsii colegi" de la "Alianta Socialista" ca refuza sa sustina noul Cod al Muncii pentru ca ei "le refuza romanilor dreptul de a avea mai multe locuri de munca. Alianta Socialista le spune romanilor, mai bine sa nu aveti locuri de munca si sa veniti la noi la stat, sa intindeti mana dupa pomeni electorale".

"Noi le spunem: un om care are loc de munca are cea mai buna protectie sociala cu putinta. Dumneavoastra va opuneti flexibilizarii pietei, sperand ca oamenii vor ramane masa de manevra", a mai acuzat Boc Opozitia, criticand PSD si PNL ca le refuza tinerilor gasirea unui loc de munca si sectorului privat o sansa majora de dezvoltare.

"Codul muncii ii apara pe cei care muncesc corect si le intinde o mana patronilor care nu folosesc munca la negru. Nu am vazut o fraza in textul motiunii despre munca la negru(...)De ce refuzati inlesnirea angajarilor si cum aveti pretentia sa se reduca munca la negru daca nu inlesnim angajarile ?Incurajati munca la negru, ii condamnati pe romani sa lucreze la negru fara sa aiba securitatea oferita de pensie, somaj, asigurare de sanatate", a mai spus premierul.

Ati copiat, cu virgule si cu greseli, 76 de prevederi din Codul nostru. Sa va tina doamna Andronescu o prelegere despre plagiat!

Premierul a mai acuzat "Alianta Socialista" ca a propus in Parlament propria varianta de Cod al Muncii in care a copiat "la virgula si chiar cu greseli" nu mai putin de 76 de prevederi ale Codului Muncii pe care il sustine Guvernul, in timp ce alte 6 prevederi sunt similare.

"Doamna rector Andronescu va va face o prelegere despre ce inseamna plagiatul", a declarat Emil Boc, adaugand ca autorii Codului USL nu numai ca au copiat prevederile din codul Guvernului "dar critica in textul motiunii de cenzura ce au copiat in textul lor", ceea ce dovedeste, in opinia sa, ca autorii Codului USL si cei ai motiunii nu au stiut unii de ceilalti.

Prim-ministrul a dat si cateva exemple in acest sens, cum ar fi marirea perioadei de proba la angajare, care este prevazuta in varianta Codului Muncii a USL, dar este "criticata si infierata" in textul motiunii.

"De asemenea, la litera C din pag 11 spuneti: 'aceste masuri sunt aberante'. Atat de aberante sunt ca le-ati copiat in proiectul depus in Parlament", a mai acuzat premierul, vorbind apoi pe larg si despre alte inadvertente din Codul Muncii initiat de USL.

"Vorbiti despre sclavagism, dar preluati sclavagismul in varianta dumneavoastra. E o dovada suprema de demagogie", a mai acuzat premierul, cerand parlamentarilor responsabili sa nu voteze motiunea de cenzura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Boc motiune codul muncii, #motiune cenzura Codul Muncii , #motiune cenzura