Boc, despre atacarea la CCR a legii care taie pensiile: Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac

Marti, 15 Iunie 2010, ora 17:35
2640 citiri
Boc, despre atacarea la CCR a legii care taie pensiile: Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac
Foto: Arhiva

Premierul Boc l-a acuzat pe liderul PSD, Victor Ponta, de demagogie, deoarece ataca la Curtea Constitutionala legea privind eliminarea pensiilor de lux, dar plange "cu ardoare" pe umerii pensionarilor si s-a adresat social-democratilor cu vorbele biblice "Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac".

"V-am auzit cu cata ardoare plangeti, dl Ponta, pe umerii pensionarilor. Sa stiti ca si pe mine ma doare ca trebuie sa iau masuri care sunt dureroase pt moment, dar benefice pentru viitor.

Dumneavoastra, in schimb, sunteti un simplu demagog, pentru ca altfel cum ar putea fi interpretata actiunea dvs, cand in timp ce spuneti in motiune ca pensiile de lux nu sunt afectate, iar primul proiect pe care l-am aprobat a fost acela de a taia pensiile speciale", a spus Boc.

Premierul a criticat actiunea PSD de atacare la CCR a celui de-al doilea proiect de lege pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, amintind ca motiunea de cenzura din 2009, prin care Guvernul de atunci a fost demis, a avut ca scop tot protejarea "pensiilor de lux".

"Ati cazut un Guvern in octombrie 2009 pentru ca am vrut sa taiem pensiile parlamentarilor si pensiile de lux. Dumneavoastra. Acum ce faceti? Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac. Acum, domnule Ponta, imi spuneti si mie cine a atacat la CCR acest proiect prin care atacam pensiile de lux din Romania? Cine? PSD. Ce inseamna asta? Ipocrizie", a spus Boc, huiduit puternic de parlamentarii opozitiei.

"Credeti ca nu mi-as dori sa pot da pensii de lux medicilor, credeti ca profesorii n-ar merita pensii de lux? Credeti ca muncitorii care lucreaza la saiba n-ar merita pensii de lux? Numai parlamentarii dvs merita pensii de lux? Da? Pe acestia ii aparati", a continuat primul ministru.

Boc a tinut sa ii dea o replica si fostului premier Calin Popescu Tariceanu, spunandu-i ca a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind singurul prim ministru din lume care a avut sansa unei cresteri economice de 8%, dar a lasat un deficit de 5,4%.

"Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, nici acum, la doi ani dupa ce a plecat din functia de premier, nu isi da seama ce a facut, nu isi da seama ca a intrat in Guinness Book ca fiind singurul premier din aceasta lume, din istorie, care a avut sansa unei cresteri de 8% si sa lase un deficit de 5,4%. Asa ceva nu exista in istorie", a spus Boc.

In final, premierul s-a adresat cetatenilor, "la care ma voi intoarce intotdeauna pentru ca am plecat si sunt dintre ei", spunand ca stie ca aceste masuri sunt dure, dar necesare.

"Sunt un om care vine din mediul rural, care a fost parlamentar, primar, adica toata viata mi-am petrecut-o printre oameni. Stiu greutatile lor, de la cel de la tara cu coasa, la cel care e profesor universitar, cu stiloul in mana", a spus seful Cabinetului.

"Prin ceea ce vom face in continuare, aceste masuri, dragi romani, vor da posibilitatea acestui Guvern sa mearga mai departe si sa taie in carne vie acolo unde nimeni nu a mai avut curajul in ultimii 20 de ani", a incheiat premierul.

De notat ca expresia "Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac" a fost folosita si de vicepresedintele PDL Ioan Oltean, in octombrie 2009, inainte ca Guvernul Boc sa fie demis prin motiune de cenzura.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Emil Boc motiune cenzura, #Legea pensiilor Curtea Constitutionala , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu
Berceanu_Umbrarescu
rank 5
S-a terminat. Masurile anticriza vor fi luate si tara scoasa din criza, Asta asa sa moara de ciuda Vantu, Voiculescu si Iliescu
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
In loc sa ne vedem de interesul national, se actioneaza la comanda, comanda cui? A puscariabbililor care au ca interes sa arunce tara in haos