Boc: Mircia Giurgiu, exclus din PD-L pentru ca a votat motiunea

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 23:34
5259 citiri
Boc: Mircia Giurgiu, exclus din PD-L pentru ca a votat motiunea
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a declarat mierucuri, dupa ce motiunea de cenzura a picat, ca a mai castigat inca o batalie si reformele vor fi impuse in Romania, insa a anuntat ca deputatul PD-L Mircia Giurgiu va fi exclus din partid pentru ca a votat pentru caderea Guvernului.

"Am spus de diminetaa ca daca e cravata violet va fi un rezultat bun", a glumit Boc cu jurnalistii. "O alta batalie castiagta in procesul de reformare a statului, astazi am reusit sa promovam Codul Muncii, sunt optimist in sensul ca acest nou Cod al Muncii va aduce locuri de munca mai multe pentru romanii din aceasta tara si ii va sanctiona pe cei care lucreaza la negru, mai multi oameni vor fi protejati la pensie, la somaj, la sanatate. Toate analizele ne-au aratat ca Romania sta cel mai prost in privinta flexibilizarii pietei muncii - dupa adoptarea Codului Muncii putem spune ca am intratin rand cu lumea si cand spun in rand cu lumea ma refer la UE", a continuat Boc.

Motiunea de cenzura a picat: Guvernul Boc a scapat inca o data

Intrebat daca are emotii pentru ca liberalii au anuntat ca vor sesiza Curtea Constitutionala, Boc a spus ca nu exista niciun risc.

Presedintele PD-L a anuntat ca se va respecta disciplina de partid si deputatul Mircia Giurgiu va fi exclus pentru ca a votat in favoarea motiunii.

"Un singur deputat PD-L a votat pentru motiunea de cenzura. Mircia Giurgiu va fi exclus din partid, nu mai exista cale de intors cand regula este nerespectata, nu ne vom agata de un vot, ci vom impune disciplina extrem de riguroasa", a mai spus Boc.

Cat despre scandalul creat de mesajul premierului ungar, seful Executivului roman a spus ca traducerea fusese inexacta.

"Referitor la declaratiile asa zise ale premierului Ungariei, am prezentat textul oficial al primului ministru si vreau sa stiti ca nimic din ceea ce au declarat liderii Opozitiei nu s-a regasit in mesajul oficial. Am facut un apel la calm, rationalitate si abordare echilibrata. Cred ca dorinta unora de a se infierbanta fara sa verifice niste declaratii nu face bine acestei tari. M-a deranjat enorm gestul cu privire la Avram Iancu si un asemena gest nu trebuie sa ramana netaxat, dar trebuie taxat de autoritatile statului. A fost un gest de incitare la ura nationala", a conchis Boc.

Guvernul Boc a trecut cu bine de inca o motiune de cenzura, numarul de voturi exprimate miercuri seara in Parlament fiind mai mic decat era nevoie pentru ca Executivul sa fie demis.

La motiune au fost prezenti 389 de deputati si senatori din 470. Numarul total de voturi valabil exprimate a fost de 218. Au fost 212 voturi "pentru", patru voturi "impotriva" si doua voturi anulate. Un singur parlamentar al Puterii a votat pentru, deputatul PD-L Mircea Giugiu, insa premierul Boc a anuntat excluderea sa din partid.

Mircia Giurgiu: Era datoria mea sa votez asa

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, ca avea datoria sa voteze impotriva masurilor Guvernului privind noul Cod al Muncii, la fel cum a votat si impotriva masurilor de austeritate.

"In campania electorala din 2008 am fost, impreuna cu colegii de la sindicate, cu peste 20 de lideri sindicali, la sediul PD-L Cluj. Ne-au promis ca ne sprijina, noi am promis ca-i sprijinim si nu puteau sa ne intoarca acum spatele, pentru ca salariatii o sa aiba de suferit de pe urma aplicarii prevederilor noului Cod al Muncii. Era datoria mea sa imi exprim si prin vot ceea ce am spus intotdeauna, ca noul Cod al Muncii ar fi trebuit sa fie discutat in Parlament, in comisiile de specialitate, sa fie invitate patronatele si sindicatele", a mentionat Mircia Giurgiu.

El a spus ca dupa excluderea din PD-L va ramane deputat independent: "Respect decizia conducerii partidului, raman independent, am mai fost patru ani independent, am inca treaba destula de facut ca deputat, dupa care o sa vad daca mai candidez sau nu", a mai spus Giurgiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Emil Boc motiune cenzura, #Mircia Giurgiu exclus PDL, #Mircia Giurgiu vot motiune , #motiune cenzura
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Mircia Giurgiu, un traseist politic, ce s-a nascut si a crescut la ... PRM, adica Partidul România Mare, a lui W.C.Tudor, până în ianuarie 2005! Cine nayba l-a adus in PDL???