Borbely: UDMR nu are ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD in acest moment

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 15:20
1535 citiri
Borbely: UDMR nu are ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD in acest moment
Foto: Romania Libera

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a declarat sambata, referitor la oferta lansata de opozitie catre UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura, ca Uniunea nu are ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD pe acest subiect si a subliniat ca trebuie evitata in acest moment o criza politica.

"Pozitia mea este ca, in legatura cu motiunea de cenzura, nu avem ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD in acest moment. Noi nu sustinem motiunea, in momentul actual nu avem nevoie de o criza, avem mai multe legi care trebuie duse pana la capat, cum ar fi legea educatiei sau a salarizarii unice", a declarat Borbely pentru NewsIn, intrebat daca UDMR va accepta invitatia la discutii lansata de opozitie.

El a precizat ca, luni sau marti, grupurile parlamentare ale UDMR se vor intalni pentru a stabili detaliile privind motiunea, inclusiv daca Uniunea va participa la vot sau se va retrage din sala.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a anuntat ca PSD, PNL si PC au decis sa ofere UDMR pastrarea pozitiilor pe care le detin in guvernul Boc intr-un viitor Executiv de criza si a precizat ca luni vor avea negocieri atat cu UDMR, cat si cu minoritatile nationale.

"In discutiile pe care le-am avut cu PNL si PC am cazut de acord sa le oferim celor de la UDMR cel putin ce au acum, adica sa nu isi riste pozitii de ministrii, sa nu le fie frica. Deci pozitiile pe care UDMR le are astazi in arcul guvernamental sa se pastreze in viitorul guvern de criza", a declarat Moldovan, citat de Realitatea.net. Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca oferta a fost decisa in urma unei discutii private.

UDMR, pionul cheie la motiune

El i-a avertizat pe colegii de partid din Parlament sa fie atenti cum voteaza. "Stiti cum trateaza PSD tradatorii. Trebuie sa votam cu bilele la vedere. Toata lumea vrea sa excluda din start o suspiciune", a declarat purtatorul de cuvant al PSD. Moldovan a mai precizat ca luni vor avea loc negocieri cu UDMR si cu minoritatile nationale ce au ca obiect sustinerea motiunii de cenzura.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Borbely UDMR motiune , #motiune cenzura