Cezar Preda despre Ponta: Micul Titulescu s-a transformat in micul Iliescu

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 18:19
1540 citiri
Cezar Preda despre Ponta: Micul Titulescu s-a transformat in micul Iliescu
Foto: stiri.rol.ro

Deputatul Cezar Preda a spus ca Opozitia nu are dreptul sa conteste decizia PD-L de a nu participa la votul motiunii, atata vreme cat isi obliga parlamentarii sa voteze cu bilele la vedere si ca ultimele afirmatii ale lui Victor Ponta l-au transformat din "micul Titulescu" in "micul Iliescu".

"Sunteti foarte necajiti ca am luat o decizie politica la cum sa votam, dar asa vom face. Va intreb de ce votati cu bilele la vedere? Scrie cumva in Regulament ca se voteaza cu bilele la vedere? Cine a votat de 20 de ani in Romania cu bilele la vedere de frica, nu dumneavoastra? Cum v-ati tinut puterea decat votand cu bilele la vedere in 20 de ani?", s-a adresat Preda catre opozitie, in timpul dezbaterilor pe motiunea de cenzura.

Pedelistul a tinut sa replice unor cuvantari ale reprezetantilor opozitiei.

"M-as referi la interventia fostului ministru de Finante pe care il stiam ca un scriitor bun, un compozitor, nu l-am stiut la lectia de canto pentru ca am vazut tonul in care a evaluat. I-as spune un singur lucru: nu eu am afirmat, ci guvernatorul Bancii Nationale, ca am avut cel mai slab ministru de Finante in 2007-2008 si nu eu am sfatuit pe oameni sa cumpere titluri de stat in Romania, iar cei care se pricep stiu ce inseamna asta", a spus Preda.

A doua sa tinta a fost presedintele PSD, Victor Ponta pe care l-a ironizat pentru discursul tinut in plenul Camerelor reunite, fara insa a-i pomeni expres numele.

"Ce ne facem cu micul Titulescu? Venind la microfon, a inceput sa impuste lumea, sa spuna in piata ca jandarmii aveau glont pe teava, sa-l pomeneasca aici pe Hitler. Dati-mi voie sa spun ca s-a transformat rapid in micul Iliescu, sa scape de acel verdict glorios de micul carlan (un apelativ pentru Ponta atribuit de presa lui Ion Iliescu, n.r.). Se maturizeaza", a spus Preda.

Remarcile sale au provocat o cerere de drept la replica din partea senatorului PNL Varujan Vosganian.

"Este oarecum impropriu spus << drept la replica >> pentru ca nu doresc sa ma cobor la tonul cu care predecesorul meu a vorbit. O spun romanilor si nu o spun antevorbitorului pentru ca nu a inteles nimic din elogiul pe care l-am adus onoarei. Sa-l lasam pe domnul Isarescu sa spuna dansul ce crede. Tot ce stim este legat de opiniile sale legate de actuala guvernare care nu sunt deloc elogioase. Nu stiu ca, in timpul guvernarii noastre, sa fi spus ceva impotriva guvernului liberal. Daca aveti surse la BNR, sa le faceti publice", a spus Vosganian.

Acesta a precizat ca nu are ce sa isi reproseze in ceea ce priveste prestatia sa ca ministru de Finante in guvernul Tariceanu.

"Cat am fost ministru de Finante, eu am mers pe strada, am facut piata si nimeni nu a strigat dupa mine. Nu am fost urmarit, ca de comete, de sandwichuri, sticle goale, huiduieli si obrazul meu a ramas nepatat", a conchis liberalul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cezar Preda PDL, #Victor Ponta PSD , #motiune cenzura
Comentarii