Birourile reunite nu au avut cvorum ca sa decida citirea motiunii marti seara in plenul Parlamentului

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 19:43
6255 citiri
Birourile reunite nu au avut cvorum ca sa decida citirea motiunii marti seara in plenul Parlamentului
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului la care trebuia sa se stabileasca un calendar pentru motiunea de cenzura a fost suspendata, marti seara, din lipsa de cvorum.

Initial se anuntase ca textul motiunii va fi citit in plenul reunit chiar in aceasta seara, de la ora 19.

"Nu s-au putut intruni Birourile permanente pentru a lua hotararile privind calendarul si programul motiunii. Maine vom convoca din nou. Eu am crezut ca este o graba de a scapa aceasta tara de pesedisti si de acest guvern si am constatat ca cele cinci partide au lipsit de la sedinta", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat ca opozitia a fost cea care a depus motiunea "pe-nserate" si a acuzat ca face mascarada.

"In primul rand, inca nu este noapte. In al doilea rand, au depus motiunea la ora 18.00, cu o ora si jumatate dupa ce s-a terminat programul atat din Senat cat si din Camera, dar staff-urile si de la secretariatul general al Camerei si de la Senat au avut bunavointa sa stea pana la aceasta ora de a veni minunata motiune.

Tot noi suntem acuzati pentru ca dansii au depus motiunea pe-nserate, ca sa nu spunem noaptea, dar o sa propunem maine dimineata la 7 BPR ca sa nu mai fie noapte, ci dis de dimineata. Este o mscarada. Nu au un lider. Se si vede acest lucru. Se joaca cu aceasta motiune. Dansii nici nu participa ca sa facem calendar. Eu am inteles din declaratiile liderilor ca este o urgenta. Tara are probleme majore si am zis sa nu incurcam noi pesedistii", a mai declarat, marti seara la Parlament, Marcel Ciolacu.

Anterior, deputatul USR Stelian Ion a declarat ca social-democratii forteaza citirea motiunii de cenzura "in noaptea asta, ca hotii".

"PSD trebuie sa respecte democratia, sa nu isi bata joc de acest demers si sa nu forteze o citire in noaptea asta, ca hotii, evident, a acestei motiuni. Ei vor sa forteze in Birourile Permanente fixarea datei pentru sustinerea votului, atunci li se potriveste cel mai bine", a declarat deputatul USR.

Motiunea de cenzura initiata de Opozitie la adresa Guvernului Dancila a fost depusa marti in Parlament.

Motiunea, intitulata "Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!", are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO Romania, ALDE, doi deputati ai minoritatilor nationale, patru parlamentari PSD si un deputat independent, dupa cum a anuntat prim-vicepresedintele liberalilor Raluca Turcan.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#motiune cenzura citita plen amanat , #motiune cenzura