Boc, in Parlament: Pentru siguranta bugetarilor, respingeti motiunea! (Video)

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:48
2320 citiri
Boc, in Parlament: Pentru siguranta bugetarilor, respingeti motiunea! (Video)

Premierul Emil Boc a cerut parlamentarilor sa respinga motiunea de cenzura pe legea salarizarii, pentru ca altfel Romania nu va iesi din criza si bugetarii nu-si vor putea primi salariile majorate cu 15% din ianuarie.

"In 2011 nu se taie salarii, se recupereaza ce s-a pierdut. De ce va opuneti la aceasta politica? In concluzie, pentru siguranta zilei de maine, pentru siguranta celor 1.290.000 de bugetari, respingeti aceasta motiune!", a spus Emil Boc in discursul tinut in fata Legislativului.

Seful Guvernului a acuzat Opozitia ca vrea sa blocheze sansele Romaniei de a iesi din recesiune si e disperata de faptul ca Romania "reuseste".

"E dorinta Opozitiei ca Romania sa nu reuseasca. Se poate observa cu ochiul liber: cu cat se inmultesc evaluarile pozitive generate de masurile luate in cadrul Guvernului, cu atat PSD si PNL devin mai disperate de a bloca sansa Romaniei de a reusi. Asta inseamna sa compromita si efortul facut de milioane de romani de a trece peste perioada dificila din ultimii ani", spune Boc.

El a amintit ca, fara legile salarizarii, Romania nu va primi transele de imprumut de la Comisia Europeana si Fondul Monetar International, astfel ca va fi nevoita sa se imprumute de pe piata financiara, la costuri foarte ridicate.

"Daca aceasta motiune trece inseamna ca Romania trebui sa caute resurse pe piata la costuri mult, mult mai ridicate, inseamna sa obligi cetatenii sa contribuie mai mult pentru finantarea deficitului, fiindca banii ar fi mult mai scumpi", a adaugat Boc.

Totodata, seful Guvernului a acuzat fapul ca Opozitia nu recunoaste ca in celelalte tari din lume in care s-a iesit din criza nu s-a iesit cu masuri de genul celor propuse de PSD si PNL.

"Opozitia nu are puterea sa recunoasca un singur lucru - nicaieri in lume, in Europa, nu s-a reusit sa se iasa din recesiune cu masurile propuse de Opozitia din Romania. Romanii au observat ca e greu si in Marea Britanie, in Germania, in Italia si Irlanda, tari cu resurse mult mai consistente decat Romania si care au fost obligate sa ia masuri extrem de dure", a mai spus Boc.

Seful Guvernului a concluzionat ca, fara legile salarizarii, Romania nu va avea un buget coerent, lucru care va afecta si primarii Opozitiei.

"Fara o lege a salarizarii nu putem avea un buget coerent. A nu adopta bugetul de stat inseamna sa blocam sansa de a reveni cu 15 la suta la salarii si sa blocam toate administratiile locale de la a adopa bugetele, inseamna sa blocam moderniarea Romaniei", a spus Boc.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Boc motiune cenzura, #Boc respingere motiune , #motiune cenzura