Ce reproseaza Opozitia in motiunea de cenzura: E periculos ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat

Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 20:09
3064 citiri
Ce reproseaza Opozitia in motiunea de cenzura: E periculos ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat
Foto: site/Gov.ro

Partidele de opozitie reproseaza Cabinetului Dancila, in textul motiunii de cenzura, nerespectarea programului de guvernare si modificarea Legilor Justitiei si a Legii pensiilor. Documentul urmeaza sa fie citit luni in plenul reunit al Legislativului, iar joi sa fie votat, a spus Dan Barna.

"Guvernul marioneta al penalului Liviu Dragnea trebuie sa plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opozitiei, ci o urgenta nationala! Grupul infractional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea Romaniei a slabit statul, ca sa si-l supuna, intr-un moment in care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricand.

Afirmam cu putere si cu toata responsabilitate ca este periculos pentru interesele nationale ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat, care distruge statul de drept si dinamiteaza stabilitatea politica si economica a Romaniei, intr-un moment de instabilitate internationala. Cei care vor incerca sa-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, impotriva Romaniei, vor purta pe umeri o raspundere istorica. Pentru ca alegerea pe care o veti face azi, doamnelor si domnilor din PSD, ALDE si UDMR, este intre Liviu Dragnea si Romania", prevedere introducerea textului motiunii de cenzura initiata de PNL-USR-PMP impotriva Guvernului.

In motiunea de cenzura intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei" opozitia vorbeste si despre legile justitiei.

"Justitia nu este nici despre Dragnea si nici despre Tudorel! Justitia este despre o societate matura si dezvoltata, care functioneaza dupa reguli si dupa valori. Fara o justitie independenta si functionala, nu vom putea spera la nimic bun! Domnia voastra NU ati respectat niciuna dintre obligatiile asumate in fata Parlamentului, in temeiul art.103 din Constitutie! Ati promis "Justitie in slujba cetateanului!" si negati prin ceea ce ati facut independenta Justitiei - pe care luptati din toate puterile sa v-o aserviti", potrivit sursei citate.

De asemenea, opozitia ii reproseaza premierului Viorica Dancila ca nu a repectat programul de guvernare asumat la inceputul mandatului.

"Doamna prim-ministru, atunci cand ati fost investita, documentul aprobat de Parlament se numea 'Programul de Guvernare 2018-2020'. Toate actiunile Guvernului condus de dumneavoastra au transformat acest document, cu caracter de lege, in 'Programul de Guvernare dupa anul 2021 ...', deoarece toate angajamentele au fost amanate dupa aceasta data!

Salariile cresc dupa anul 2021, pensiile cresc dupa anul 2022, autostrazi si cai ferate NU se construiesc decat dupa anul 2021, constructia spitalelor regionale va incepe tot dupa anul 2021. In acest context, de dispret total fata de programul cu care ati fost investita, putem sa consideram ca, in temeiul art. 103 din Constitutia Romaniei, sunteti demisa de drept si puteti sa va incercati norocul dupa anul 2021", sustin semnatarii motiunii.

Ministrii care fac rau Romaniei: 'Iexcelenta' sa, Tudorel Toader, aceasta icoana la care se inchina toti condamnatii si recidivistii

Partidele de opozitie precizeaza ca remanierile succesive ale Guvernului "demostreaza incompetenta acestuia".

"Remanierile succesive nu au facut decat sa ne demonstreze ca pentru un incompetent dovedit, PSD-ALDE are cel putin alte 3-4 rezerve si mai slab pregatite, cu care sunt umiliti tinerii care au crezut in zicala 'cine are carte, are parte'. Si tinerii pleaca! 23% dintre tineri spun ca au de gand sa plece din tara in urmatorul an, iar aproape jumatate in urmatorii cinci ani. Saraciti prin politicile voastre incompetente nu doar romanii, ci chiar Romania, de viitorul ei!

Desi prin Guvernele PSD-ALDE s-au peridat peste 70 de ministri, in mai putin de 2 ani, calitatea actului de guvernare a scazut constant, de la un guvern la altul, efectele vazandu-se in economie, in educatie, in sanatate sau in modernizarea tarii, care s-ar fi putut face cu miliardele de euro din fondurile europene gratuite. Ati utilizat remanierile guvernamentale pentru a pacali populatia ca lucrurile se vor schimba in bine, de maine, de poimaine sau din 2021.

In fapt, imparteala de scaune guvernamentale nu a fost decat rezultatul rafuielilor si impartelilor, in stil mafiot, intre gasti infractionale in interiorul principalului partid de guvernare. Ati girat o ultima remaniere de guvern, insa constatam ca cei mai neperformanti ministri stau in continuare bine tintuiti in scaunele lor", se arata in textul motiunii.

In document, partidele de opozitie vorbesc si despre ministrul de interne, Carmen Dan, si despre protestul din 10 august.

"Carmen Dan, ministrul care a dirijat in miez de noapte tunurile cu apa, bastoanele si lacrimogenele impotriva cetatenilor romani pasnici, impotriva copiilor si mamelor, pe care politia si jandarmeria ar fi trebuit sa-i apere, nu sa-i gazeze si brutalizeze, este in opinia dumneavostra un ministru de apreciat. Petre Daea, groparul zootehniei romanesti, care se plimba prin targuri si degusta pastrama si must, in vreme ce sute de mii de porci sunt eutanasiati, iar mii de familii au ramas fara porc de Craciun este expresia competentei marca PSD.

'Iexcelenta' sa, Tudorel Toader, aceasta icoana la care se inchina toti condamnatii din penitenciare si recidivistii eliberati prin planul de golire a puscariilor, este un alt mare sinistru, considerat ministru, pe care toti infractorii din Romania il apreciaza, iar oamenii onesti se simt umiliti numai la auzul vocii domniei sale. Eugen Teodorovici, ministrul care inca mai confunda ministerul cu discotecile, va este util ca trompeta anti-europeana, atunci cand vreti sa-i sanctionati pe romanii plecati la munca in strainatate.

Pentru ca au indraznit sa protesteze impotriva Guvernului, l-ati trimis sa propuna guvernelor partenere restrictii de neimaginat in calea libertatii de circulatie a lucratorilor europeni. Dispretuiti si detestati romanii care-si castiga singuri existenta, in strainatate sau acasa, si sunt independenti de pomenile Guvernului", se arata in document.

Bani cheltuiti cu nemiluita: "Ati spart pana si pusculita copiilor"

Premierului i se reproseaza, de asemenea, si economia slaba a Romaniei.

"Ati venit la guvernare gasind o visterie plina, pe care ati golit-o si chiar ati cheltuit si bani in avans, pe anul urmator. I-ati imprumutat pe romani cu zeci de miliarde si nu ati construit nimic! Ce ati facut cu toti banii pe care i-a creat economia sau i-ati imprumutat, este greu de spus! Nimeni nu vede cresterea economica nicaieri! Salariile au crescut doar pe hartie, iar pentru cei mai multi angajati ceea ce au castigat a fost anulat de inflatie.

Majorarile de pensii au fost spulberate de cresterile de preturi, iar copiii aproape ca nici nu exista pentru politicile guvernamentale. Alocatia de stat pentru copii nu asigura nici 3 covrigi cu susan pe zi! Ati imprumutat bani de la organismele financiare internationale, chiar daca dobanzile au crescut considerabil. Ati imprumutat bani de la bancile din Romania lasand mediul privat fara surse financiare de dezvoltare. Ce banca mai crediteaza astazi un IMM sau un plan de business indraznet, atunci cand Guvernul vine si aspira toate resursele disponibile in piata?

V-ati imprumutat si de la populatie, pentru ca nimeni nu mai are incredere sa imprumute acest Guvern. Ati ajuns sa confiscati pana si banii companiilor de stat profitabile, care, in loc sa investeasca in tehnologii, sunt condamnate sa fie vandute la pret de fier vechi sau pe un dolar. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de o franare brusca a economiei, caci voi ati taiat centurile de siguranta si le-ati aruncat pe geam. Ati spart pana si pusculita copiilor si ati consumat banii din ea!", precizeaza opozitia in motiunea de cenzura.

Sanatatea e la pamant: "Ministrii PSD-ALDE nici macar nu au curajul sa treaca pragul unui spital"

De asemenea, semnatarii amintesc si de situatia "dezastruoasa" din spitalele romanesti.

"Doamna Prim-ministru, am inteles foarte bine de ce nu va pasa de starea sistemului de sanatate din Romania, atat timp cat majoritatea sefilor si colegilor dumneavoastra de partid, atunci cand stranuta mai tare, dau repede fuguta in strainatate ca sa se trateze. Ministrii PSD-ALDE nici macar nu au curajul sa treaca pragul unui spital din Romania, pentru ca stiu foarte clar ca, de la usa, exista riscul sa se imbolnaveasca, din cauza bacteriilor care misuna nestingherite prin spitale!

Spitalele romanesti sunt un teren de lupta, un teatru de razboi intre microbi, nesimtire, neglijenta si oameni fragili. Dinspre minister nu exista niciun plan de actiune pentru scaderea ratei de infectii intraspitalicesti, desi din lumea medicala, mai multe voci cu experienta si autoritate in domeniu, indica cu subiect si predicat masurile care ar trebui luate pentru a stopa acest flagel national. In acest caz nu vorbim doar de incompetenta si lipsa fondurilor. Vorbim, pur si simplu, de rea-vointa si nepasare", conform sursei citate.

"Furati bani de la pensionari, pentru a doua oara intr-un singur an!"

O alta nemultumire amintita de opozitie se refera la Legea pensiilor, care va intra in vigoare incepand din septembrie 2019.

"Furati bani de la pensionari, pentru a doua oara intr-un singur an! Mai intai, atunci cand ati incalcat grosolan legea si ati amanat indexarea cu 6 luni, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018. Tot prin nerespectarea legii, Guvernul taie pentru a doua oara pensiile a peste 5 milioane de romani prin amanarea aplicarii legii, in anul 2019. Incepand 1 ianuarie 2019, PSD-ALDE taie in medie cca. 102 lei pe luna din pensia fiecarui roman, drept pe care pensionarii il aveau prin Legea pensiilor care este inca in vigoare, adica prin indexarea cu 100% cresterea preturilor si cu 50% din cresterea salariului mediu brut".

Partidele de opozitie ii transmit premierului sa "nu se intristeze" ca fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu a ramas fara mandat de ministru, aceasta fiind inca deputat.

"Nu ar trebui sa fiti trista ca doamna Olguta Vasilescu a ramas fara scaun de ministru. Nu este somer, ci deputat! Dupa ce a garantat o lege inechitabila a salarizarii si a bagat pe gatul majoritatii parlamentare o lege a pensiilor foarte injusta, fara analize de impact, fara surse de finantare, fara dreptate pentru cei care au contribuit o viata intreaga, doamna Vasilescu ar trebui sa stea mult timp in afara Guvernului si a politicii.

Ati facut praf cel mai important principiu care sta la baza sistemului public de pensii - principiul contributivitatii. Ati creat un val urias de asteptare in randul pensionarilor, fara sa le spuneti ca legea propusa de PSD-ALDE urca cheltuielile cu pensiile de la 6% din PIB in 2018, la 11% din PIB in 2022", scriu semnatarii motiunii in textul acesteia.

Partidele de Opozitie vor depune vineri motiunea de cenzura, astfel incat documentul, semnat de 163 de parlamentari, sa fie citit luni in plenul reunit al Legislativului, iar joi sa fie votat.

Pe 27 iunie, plenul reunit al Parlamentului a respins motiunea de cenzura a Opozitiei impotriva Guvernului Dancila. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenti in sala, pentru a asigura cvorumul la motiune, dar nu au votat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#motiune cenzura Opozitie decembrie 2018 , #motiune cenzura
Comentarii