Cum au asediat CCR si Opozitia Regatul Imunitatii Absolute promis de Liviu Dragnea coruptilor

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 21:11
12848 citiri
Cum au asediat CCR si Opozitia Regatul Imunitatii Absolute promis de Liviu Dragnea coruptilor

Motiunea depusa de liberali in Parlament a fost un esec in ce priveste numarul de voturi, 159 din 233 necesare, dar nu a fost si un esec de strategie politica.

De la inceputul anului, actiunea politica realizata de PNL este cea mai importanta reusita a Opozitiei. Pentru prima data de cand PSD a ajuns la putere, partidele aflate in afara arcului guvernamental, e vorba de PNL, USR si PMP, s-au unit si au reusit sa-l aduca pe Mihai Tudose la raport in Parlament, punandu-l in situatia sa apere o guvernare care a adus scumpiri, inflatie si tensiune sociala.

La sfarsitul zilei, Opozitia din Romania e mai puternica. Din perspectiva politica, in opinia mea, e mult mai bine ca Guvernul Tudose nu s-a prabusit. Ar fi fost o solutie de iesire onorabila din scena a PSD care nu ar fi rezolvat nimic din haosul creat de cand a preluat puterea, iar social-democratii ar fi avut ocazia sa se victimizeze in fata opiniei publice. Cred ca e important ca PSD sa ramana la guvernare pana se dezintegreaza, sa simta pe propria piele efectele programului de guvernare scris de Valcov si asumat de Liviu Dragnea.

Acum, sunt cel putin doua tabere in partid, iar liderul acestuia mai e sustinut doar de Olguta Vasilescu si de Codrin Stefanescu. Ceilalti asteapta o "oportunitate" ca sa-l poata determina pe actualul presedinte PSD sa demisioneze.

Dupa reactia furioasa a sefului Camerei Deputatilor cand a fost intrebat de dosarele penale de catre un reporter, se poate deduce usor ca in partid relatiile sunt extrem de tensionate, iar decizia CCR de a nu restrange abilitatea DNA de a cerceta legalitatea hotararilor de guvern reprezinta o lovitura distrugatoare pentru Dragnea, care poate fi urmarit penal si in Dosarul Belina.

Tudose nu recunoaste existenta Statului Paralel inventat de seful sau

Cred ca evenimentul Opozitiei a aratat ca exista un anume tip de colaborare intre cele trei formatiuni PNL, USR, PMP, desi ea e doar la inceput, exista o anume disciplina, Opozitia a strans 159 de voturi din 174, numarul maxim de locuri pe care cele trei formatiuni le ocupa in cele doua camere.

Totusi, sa ne gandim ca inca mai exista multi uselisti in PNL, ca la PMP, liderul Traian Basescu transmite mesaje "amestecate", iar USR e un partid aflat intr-o profunda criza de identitate. Sa obtii 159 de voturi din 174, in aceste conditii, in opinia mea, nu e un rezultat slab.

Guvernul Tudose si liderii PSD vor reactiona destul de rapid in noul context politic creat de protestul Opozitiei si de decizia CCR in cazul Belina.

In opinia mea, vom avea in zilele urmatoare o detasare tot mai mare a sefului Executivului de linia politica a presedintelui PSD. Acest proces a inceput odata cu declaratia lui Mihai Tudose ca nu intelege conceptul de "stat paralel si ilegitim" promovat masiv de Calin Popescu Tariceanu si adoptat intr-o declaratie oficiala de catre Liviu Dragnea cu ocazia sedintei Biroului Executiv National de la Baile Herculane.

Impactul Belina asupra Comisiei Iordache

Ca urmare a schimbarii raportului de forte in interiorul Curtii Constitutionale, e foarte probabil ca aceasta decizie in ce priveste afacerea Belina sa aiba un efect imediat si asupra planului lui Liviu Dragnea de a modifica Legile Justitiei cu ajutorul lui Florin Iordache, ministrul compromis de masinatiunile facute pentru adoptarea Ordonantei 13, cea care urmarea sa desfiinteze infractiunea de abuz in serviciu.

Fara garantia ca judecatorii CCR vor accepta "masacrarea" Justitiei propusa de Iordache, reprezentantii PSD din Parlament vor fi mai atenti cu propunerile venite de la "odioasa" comisie speciala inventata de Dragnea si cred ca vom asista la o temporizare a dezbaterilor pe aceste proiecte atat de nepopulare, daca nu, chiar la stoparea lor.

Steaua lui Liviu Dragnea in PSD incepe sa apuna. Presiunea sociala a curbat realitatea in defavoarea celui care pentru un an de zile s-a crezut stapanul Romaniei. Nu a tinut cont de un singur lucru, de faptul ca nu poti sa conduci o tara daca ai incalcat legea.

Si, ca sa reamintesc un exemplu deja celebru, atata vreme cat o femeie de serviciu ce vrea sa se angajeze la Parlament are nevoie de un cazier curat ca lacrima, e imposibil sa ajungi presedinte sau prim-ministru al Romaniei din postura de condamnat penal. E o vulnerabilitate care nu-ti da nicio sansa.

Liviu Dragnea trebuia sa demisioneze demult, dar pentru ca le-a promis celor din PSD ca va ingenunchea Justitia si va reconstrui Regatul Imunitatii Absolute din vremea lui Adrian Nastase, acestia, din disperare, i-au oferit sansa de a rascoli Romania. Din pacate, rascolirea nu s-a sfarsit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea Belina CCR, #Dragnea Belina DNA, #Dragnea legile justitiei, #Iordache comisie speciala , #motiune cenzura