Dan Barna: In noaptea aceasta se poarta negocieri grele pentru cumpararea constiintei unor oameni

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 23:50
4118 citiri
Dan Barna: In noaptea aceasta se poarta negocieri grele pentru cumpararea constiintei unor oameni
Foto: Facebook / Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seara, ca situatia votului la motiunea de cenzura va fi "volatila pana in ultimul moment", aratandu-se convins ca se va negocia si in aceasta noapte pentru "cumpararea constiintei unor oameni". Barna se declara optimist si spune ca "cel putin trei PSD-isti au promis ca vor vota motiunea".

"Este o situatie volatila pana in ultimul moment. Dupa cum am vazut astazi, 4 PSD-isti s-au intors in partid dupa ce au stat in opozitie vreo 20 de ore, deci lucrurile nu sunt clare. Eu sper si sunt optimist ca motiunea va trece. Pe calculele noastre, exista suficiente voturi si suficienti sustinatori, astfel incat maine sa reusim sa facem intr-adevar un pas istoric si sa scapam de guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa", a declarat dan Barna, miercuri seara, la Digi 24.

Acesta a afirmat ca alegerile anticipate sunt singura solutie pentru ca, altfel, "ramanem in aceeasi logica de troc ordinar, de oameni platiti, de oameni santajati, de oameni carora li se cumpara constiinta ca la piata".

"Raman optimist ca maine va exista suficienta constiinta la cei 240 de parlamentari, care unii au semnat motiunea, altii au spus ca o vor sustine", a mai spus Barna.

Intrebat daca se asteapta ca unii social-democrati sa se ridice si sa voteze motiunea, Barna a spus: "Da. La discutii, la negocierile pe care le-am avut in aceste zile, exista niste persoane care au spus ca vor face lucrul acesta. Vom vedea daca si respecta. (...) Sunt convins ca in noaptea aceasta se poarta negocieri grele pentru cumpararea constiintei unor oameni".

De asemenea, intrebat ce i-ar face pe parlamentarii puterii sa voteze impotriva propriului guvern, liderul USR a afirmat: "niste farama de constiinta, o farama de realitate si de responsabilitate".

Barna a sustine ca sunt parlamentari PSD care recunosc ca situatia este "jenanta pentru tara" si a precizat ca "cel putin trei" parlamentari ai puterii au promis ca vor vota motiunea.

Intrebat daca este sigur ca o vor face, Barna a raspuns: "Pot fi sigur? Ma astept ca oamenii acestia sa isi respecte discutia pe care am avut-o. Daca o fac sau nu, tine de constiinta lor".

Dezbaterea si votul motiunii de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Dancila va avea loc joi.

Dancila anunta ca PSD va asigura cvorumul la motiune, dar nu va vota

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Dan Barna motiune Dancila, #motiune cenzura Dancila , #motiune cenzura