Dancila anunta ca PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban: Este normal

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 23:14
8404 citiri
Dancila anunta ca PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban: Este normal
Foto: Presidency.ro

Presedintele PSD, Viorica Dancila, spune ca s-a discutat despre depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Orban.

Intrebata, marti seara, la TVR, daca la Comitetul Executiv National al PSD de marti s-a discutat despre motiunea care ar urma sa fie depusa in februarie, Dancila a raspuns afirmativ.

"Da. Este normal ca PSD sa depuna o motiune, avand in vedere programul de guvernare, avand in vedere programul de austeritate pe care vrea sa-l implementeze Guvernul Orban. Am promis ca vom face opozitie foarte activa, am promis ca nu vom lasa sa fie sanctionati nici pensionarii, nici salariatii si nici sa vedem masurile anti-romani pe care le ia acest guvern", a sustinut Dancila.

Ea a spus ca Guvernul PSD a luat masuri "pro-oameni, pro-romani", iar acum vede ca masurile pe care Executivul vrea sa le ia sunt impotriva romanilor.

"Au iesit public si au spus: nu mai vrem vouchere de vacanta, nu mai vrem casa agro-alimentara Unirea, nu mai vrem Programul tomate, nu mai vrem... de salariul minim vedem daca-l mai crestem, sa discutam (...)", a afirmat ea.

Dancila a mai spus ca obiectivul principal al Guvernului Orban este sa "puna niste oameni sa faca ceea ce a facut si Guvernul Ciolos, prin ordonanta 109, deci oamenii acestia asta au ca preocupare: sa schimbam prefectii in 48 de ore, sa aducem Transelectrica.. (...) pe mine ma intereseaza ceea ce se intampla in aceasta tara si ma intereseaza un lucru: de 30 de ani unii au construit o temelie solida, au venit altii si am luat-o de la capat. Cred ca dupa 30 de ani Romania nu mai are dreptul la experiente".

Atunci cand moderatorul i-a spus ca probabil se refera la "experimente", Dancila a completat "la experiente de genul acestui guvern".

Luni, presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a anuntat ca pregateste alaturi de cativa colegi o motiune de cenzura.

"In momentul acesta, cu o echipa de colegi pregatim motiunea din februarie. Si din februarie, eu sunt convins ca PSD va prelua guvernarea. Si vom avea o guvernare, in continuare, pentru oameni", a declarat Badalau, la sediul PSD.

Pe de alta parte, presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a aratat ca o astfel de masura trebuie bine discutata, pentru ca guvernul unei tari "nu se schimba de pe o zi pe alta".

"Nu cred ca trebuie sa ne jucam cu aceste instrumente - clar democratice -, dar trebuie sa fie foarte bine discutate. Pentru ca, totusi, guvernul unei tari nu se schimba de pe o zi pe alta si totusi orice om politic, si mai ales un partid ca PSD, trebuie sa fie in primul rand cu gandul la economie, la tara. Nu putem sa ne jucam de-a motiunile si astazi e un guvern, maine e alt guvern", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#PSD motiune cenzura Guvern Orban , #motiune cenzura