Ziare.com

Ioan Ghise: Traian Basescu a vandut interesele romanilor

de Teodora Bodeanu
Sambata, 05 Iunie 2010, ora 19:31

   

Ioan Ghise: Traian Basescu a vandut interesele romanilor
Presedintele Traian Basescu a vandut interesele nationale ale romanilor, este de parere senatorul PNL Ioan Ghise.

El explica declaratia prin faptul ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-ar fi inteles de unul singur cu Fondul Monetar International, iar, ulterior, Guvernul s-a chinuit sa transpuna intelegerea in doua ordonante.

"Nu poti sa imprumuti 20 de miliarde de euro fara aprobarea Parlamentului. Ei au facut-o. Cand am aprobat bugetul pe 2010 in Parlament, am avut in vedere cheltuielile de personal. O parte din cheltuielile de personal, vor sa le scoata afara. Este o deturnare de fonduri. Nu mai vorbesc de pensii. Este considerat de CEDO un drept patrimonial si nu poate fi redusa. Statul va pierde procesele", a explicat Ghise, intr-o emisiune la Antena 3.

"Ne aflam intr-o dictatura personala a presedintelui Traian Basescu. E ingrijorator faptul ca doar 10% din cetateni constientizeaza acest lucru. Isi impune vointa prin incalcarea legii. Presedinele Basescu s-a inteles cu FMI, care are cu totul alte prioritati decat are Romania. A iesit in fata natiunii dupa ce s-a inteles cu FMI, ne-a anuntat cele doua decizii catastrofale, cu care noi nu o sa fim de acord cat o sa fim pe pamant. Dupa care, guvernul s-a chinuit sa transpuna in doua documente vointa presedintelui", a adaugat Ghise.

La randul sau, deputatul PSD Robert Negoita, prezent si el in cadrul emisiunii, crede ca FMI "crediteaza guverne corupte sau coruptibile".

Potrivit spuselor sale, Romania ar putea urma modelul altor state din regiune, care au reusit sa treaca prin criza.

"Una dintre masurile pe care le-au luat bulgarii este ca la frontiere au externalizat serviciul de vamesi la nemti sau la englezi. De atunci le-au crescut veniturile de acolo cu 25%. Polonezii nu au avut nevoie de FMI, au folosit fondurile europene", a explicat Negoita.

Masuri alternative

Cei doi politicieni sustin ca presedintele Basescu si PD-L nu vor sa aplice alte masuri, in afara celor prezentate, deoarece acest lucru ar afecta clientela politica.

"O pensie de pana la 10 milioane de lei ar trebui sa aiba impozit 0, intre 10 - 20 de milioane, de 5 -10%, iar ce trece de 20 - 30 de milioane, pana la 70%. La fel si pe salarii. Nu vor sa faca asa, vor sa taie de la toata lumea", a explicat Negoita.

Deputatul PSD este de acord, de exemplu, cu taierea subventiilor pentru energie si caldura. Insa, pe langa acestea, ar trebui luate si alte doua masuri: posibilitatea ca fiecare client final sa poata face contract direct cu producatorul si toata productia de gaze din Romania sa fie data la consum local.

"Noi producem mai multe gaze decat consumam. O alta masura ar fi tot ce se produce in Romania sa se dea in consum catre cetateni si am avea un pret la jumatate. De ce azi, in 2010, mai facem import de gaze cu 400 euro/mia mc, cand avem gaze", a spus Negoita.

Motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca

Atat senatorul PNL, cat si deputatul PSD, cred ca motiunea de cenzura pe care cele doua partide o vor initia saptamana viitoare, dupa asumarea raspunderii asupra masurilor de austeritate de catre Guvern, nu are mari sanse sa fie votata.

Motivul? UDMR reprezinta 7 procente din Parlament si membrii sai vor fi loiali Guvernului PD-L.

"Planurile se fac in functie de situatia concreta. PSD si PNL au 44%. Noi trebuie sa plecam de la o realitate, care este aritimetica parlamentara. Sapte la suta, UDMR, vor fi loiali guvernului. Sunt mici sanse ca motiunea de cenzura sa treaca, chiar daca vor fi mici accidente pe parcurs", a incheiat Ghise.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Păi tovarăse Ghise, arde-i o notă informativă si du-i-o personal lui Plesită! Si dacă iubesti asa tara asta, rămai cu el de-a stanga lui că alde matale i-ar fi foarte util in infern.

Secolul XXII va fi tot cu securisti, sau nu va fi deloc?

 

 

Alt prost care-si da cu parerea. Sustinerea impozitului progresiv dovedeste inca o data ca PNL NU ESTE PARTID DE DREAPTA ci doar umbra PSD. Deci, sa se bata cu PSD pentru voturile Sugetarilor si Sindicaca.

Si cine mai crede ca PNL e partid de dreapta este ultimul NATARAU.

 

 

BUCURESTI, 4 nov 2009: Parlamentul a adoptat actele privind respectarea angajamentelor fată de FMI

BUCURESTI, 4 nov 2009
MEDIAFAX

Parlamentul a adoptat, miercuri, Hotărarea prin care solicită guvernului să transmită proiectul privind bugetul pe 2010 si declaratia privind respectarea angajamentelor fată de FMI.

Parlamentul a adoptat o Hotărare prin care solicită Guvernului să prezinte proiectul bugetului de stat si proiectul bugetului asigurărilor sociale pe anul 2010.
Parlamentul si-a exprimat, de asemenea, miercuri, intregul angajament si deplina sustinere pentru respectarea nivelului indicatorilor economici, asa cum sunt prevăzuti in acordul cu FMI, si care trebuie să fundamenteze viitoarea lege a bugetului de stat pentru anul 2010.
Senatorii si deputatii au adoptat, in acest sens, cu unanimitate de voturi, o declaratie politică in care se arată că numai in aceste conditii Romania va putea depăsi criza economică cu care se confruntă si isi va afirma statutul de partener credibil pentru organismele internationale.
In documentul adoptat de Camerele reunite se mentionează că această declaratie a fost adoptată avand in vedere că Romania are nevoie de un buget de stat pentru anul 2010 in concordantă cu prevederile si angajamentele asumate prin acordul cu Fondul Monetar International si că dezbaterea publică indică, in acest moment, că nu se poate adopta legea bugetului pe anul 2010.
In documentul citat se mai arată că Guvernul Boc nu si-a indeplinit obligatia legală de a transmite Parlamentului proiectul legii bugetului pană la 15 octombrie 2009, asa cum e prevăzut in lege.
"Constitutia si legile tării prevăd adoptarea bugetului de stat numai la propunerea Guvernului, iar reprezentii FMI doresc din partea Romaniei un semnal politic clar privind continuarea politicilor prevăzute in cadrul Acordului", se mai mentionează in declaratia Parlamentului.
Plenul reunit al celor două Camere a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, completarea ordinii de zi cu două noi puncte care vizează adoptarea unei declaratii si a unei hotărari politice privind respectarea indicatorilor macroeconomici si transmiterea unui proiect de buget.
Presedintele de sedintă, Mircea Geoană, a declarat de la prezidiu, că in mod exceptional, la propunerea unuia dintre presedintii celor două Camere, se poate modfica ordinea de zi, anunand că s-a convenit completarea cu două acte politice ale Parlamentului - o declaratie referitoare la angajamentul Parlamentului de a respecta obligatiile si indicatorii macroeconimici stabiliti cu FMI si o hotărare privind transmiterea de către Guvernul Romaniei a unui proiect de buget de stat.
Propunerea de completare a ordinii de zi a fost adoptată cu 216 voturi "pentru" si un vot impotrivă si 110 abtineri.

 

 

IOAN GHISE COMENTEAZA...)))

Dupa ce NU a facut NIMIC pentru BRASOV a devenit SENATOR multumita LISTELOR pentru a NU face NIMIC in continuare.
ROMANI INTRATI IN EUROPA!

 

 

PNL

degeaba o tot dau la intors penelistii, prabusirea sistemului de pensii lor le apartine de cand au majorat pensiile fara o baza reala .sa ne intoarcem in timp cu doi ani in urma in guvernarea PNL

 

 

Tampenia lui Negoita

Adica o pensie de 10 milioane sa ramana neatinsa iar o pensie de 25 milioane sa fie impozitata cu 70% devenind astfel o pensie de 8 milioane.


Bravo Negoita, mai ai astfel de idei "mirobolante"?

 

 

IOAN GHISE

Dupa ce NU a facut NIMIC pentru BRASOV a devenit SENATOR multumita LISTELOR pentru a NU face NIMIC in continuare.
ROMANI INTRATI IN EUROPA!

 

 

04-11-2009: Parlamentul a adoptat, in unanimitate, Declaratia politică privind respectarea indicatorilor cu FMI

Parlamentul a adoptat, in unanimitate, Declaratia politică privind respectarea indicatorilor cu FMI

04-11-2009

Parlamentarii au adoptat, in unanimitate, Declaratia politică formulată de liderii PSD, PNL, UDMR si ai minoritătilor nationale care prevede că Parlamentul se angajează să respecte nivelul indicatorilor macro-economici asumati cu FMI.
După ce deputatul PSD, Aura Vasile, a cerut o pauză pentru ca liderii grupurilor parlamentare să decidă asupra ordinii de zi, parlamentarii s-au reunit si au acceptat modificarea acesteia, desi ordinea de zi fusese adoptată la inceputul sedintei in unanimitate.
Astfel propunerea de completare a ordinii de zi a intrunit 216 voturi favorabile, 1 vot impotrivă si 110 abtineri si s-a luat in baza Regulamentului sedintelor comune, potrivit anuntului făcut de presedintele de sedintă, Mircea Geoană.
Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a fost cel care a citit declaratia politică referitoare la angajamentul "ferm" al Parlamentului Romaniei de a respecta obligatiile si indicatorii macro-economici stabiliti de Acordul incheiat de Romania cu FMI.
Declaratia face o trecere in revistă a actualului context politic si economic.
"Romania are nevoie de un buget de stat pe 2010 in concordantă cu prevederile si angajamentele asumate prin acordul cu Fondul Monetar International. Dezbaterea publică arată că in acest moment nu se poate adopta Legea bugetului de stat pe anul 2010 in conditiile in care Guvernul Boc nu si-a indeplinit obligatia legală de a transmite Parlamentului proiectul legii bugetului pană la 15 octombrie 2009, asa cum este prevăzut in lege. Constitutia si legile tării impun adoptarea legii bugetului de stat numai la propunerea Guvernului, iar reprezentantii FMI doresc din partea Romaniei un semnal politic clar privind continuarea politicilor prevăzute in cadrul acordului", mentionează declaratia.
De asemenea, "Parlamentul Romaniei isi exprimă intregul său angajament si deplina sa sustinere pentru respectarea nivelului indicatorilor marco-economici, asa cum sunt prevăzuti in acordul cu Fondul Monetar International si care trebuie să fundamenteze viitoarea lege a bugetului de stat pentru anul 2010". "Numai in aceste conditii Romania va putea depăsi criza economică cu care se confruntă si isi va afirma statutul de partener credibil pentru organismele internationale", se mai precizează in declaratie.
Realitatea TV
http://www.gardianul.ro/Parlamentul-a-adoptat,-%C3%AEn-unanimitate,-Declara%C5%A3ia-politic%C4%83-privind-respectarea-indicatorilor-cu-FMI-s147999.html

 

 

Sa nu uitam si prostia celorlati

cand in feb 2009 a aprut la TV zicand ca trebe nimeni nu l-a intrebat de ce? Primul iprumut a fost negcociat de Basescu si au mai asistat Boc si Pogea . Caluzele sunt secrete . Cica democratie. Democratia ei de viata !!

 

 

Ghise, amicul lui Sorin Rosca?

Iar apare? Are un motiv.
Degeaba ,,murdarii" nu apar, se feresc!!!

 

 

Mai CHE Doby,..In astia 20 de ani ,...

ce-ar fi tu s-o scazi perioada cit a fost alianta Da condusa de Basescu tau,...oricum ai face calculele nu-ti ies 20 de ani,sau consideri ca Basescu din 2004 inbcoace a stat cu buzunarele goale.....clantaniti a proasta,,fica-sa de inde a luau la paris vila de 1000000 euro,astalalta notarita de 1000000euro locuinta ,base sia luat un Duster platit si ala de nevasta-sa ca el nu are bani,....chiar credeti ca lumea e proasta si se uita ca voi la B1Tv sau OTV ?

 

 

Fraierica

Ce legatura are faptul ca "milioane au vazut filmul" cu trucarea acelui film? Filmul poate fi vizionat si de un miliard de oameni, trucajul ramane trucaj!

Sau ai impresia ca trucajul dispare in functie de numarul de spectatori ai unui film?
Amarata logica zace-n capsorul ala mic al matale!

 

 

Ia-ti domne' medicamentele ca e pacat sa dai coltul pe internet

Cred ca esti singurul om de pe planeta care inca n-a aflat ca filmuletul respectiv a fost trucat de Patriciu si de PNL-isti!

Hai, mergi la nani ca s-a dus baba cu colacii.

 

 

Oare in 2012...

... daca nu reuseste sa-si plateasca datoriile, Ghise o sa iasa pe TV-uri ca sa planga si sa ceara amanarea alegerilor?
L-ar duce capul ca minte n-are...

 

 

uite dovada

http://www.presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=8935&_PRID=search

Dorinta mea este sa contribui la aplicarea acestei legi si nu la aruncarea ei in vraful de acte electorale care au functionat cateva luni, dupa care au incetat sa mai fie aplicate din lipsa de resursa financiara. Acesta este motivul pentru care sunt exigent cu promulgarea acestei legi. Din acest motiv, imediat ce legea soseste pentru promulgare, voi solicita Guvernului o prezentare a resursei financiare, cel putin pe termen mediu. Voi face acest lucru pentru a avea constiinta impacata ca, in momentul in care o promulg, legea nu va contribui la prabusirea Fondului de Pensii in 2009 sau in 2010.

Aceasta este declaratia pe care am dorit sa o fac. Va multumesc mult, va doresc o seara placuta!"
Departamentul de Comunicare Publică
04 Iulie 2007

Inapoi

 

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor