Kelemen Hunor anunta ca UDMR voteaza motiunea: Alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc

Luni, 07 Octombrie 2019, ora 21:40
4016 citiri
Kelemen Hunor anunta ca UDMR voteaza motiunea: Alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Kelemen Hunor a afirmat, luni, ca UDMR va vota motiunea de cenzura. El a adaugat ca Guvernul care va urma dupa motiune va avea un mandat simplu, deoarece, fiind la putere pentru o perioada scurta de timp, nu mai poate face minuni.

"Suntem poate cei mai previzibili parlamentari, asa vom face cum am spus, am semnat si vom vota. Asa am facut si in iunie. Nu s-a schimbat din mai absolut nimic si in acest moment nu cred ca mai sunt sanse de a schimba ceva. Lucrurile sunt foarte clare, vom semna motiunea de cenzura. Nu cred ca mai are acest guvern combustibil. S-a destramat coalitia, nu vad directia. Daca ne uitam ce nu s-a intamplat in lunile care au trecut, alta concluzie nu pot sa trag decat stop joc. Nu vreau sa mai intru in detalii, ce proiecte de legi, cum s-a comportat Ministerul de Interne, ce proiecte sunt in parlament, in acest moment nu mai vad acel combustibil, acea rezerva", a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a sustinut ca motiunea de cenzura trebuia depusa in prima zi de sesiune parlamentara, fiind amanata pentru a intra in campanie electorala, insa viitorul Guvern va avea un mandat simplu, aflandu-se la putere pentru scurt timp.

"In discutiile mele cu colegii din parlament am spus ca ar trebui discutia pe doua paliere. Avem un an electoral cu doua randuri de alegeri si de gestionat treburile tarii. Un guvern care nu permite nici cheltuieli mari nici derapaje economice si organizeaza tara asa cum trebuie. E un mandat simplu, spre finalul unui mandat nu poti sa faci minuni. Romania de mult nu a avut posibilitatea sa aiba patru ani fara alegeri, inca patru ani fara alegeri. Pe termen lung oamenii politici ar trebui sa se gandeasca. Poti sa construiesti ceva", a subliniat prezidentiabilul UDMR.

Totodata, Kelemen Hunor precizeaza ca alegerile anticipate nu pot fi organizate, deoarece se incalca decizii ale CCR.

"Anticipatele? Serios, stiu exact cum functioneaza masinaria. Alegeri anticipate e aproape imposibil sa provoci inainte cu jumatate de an, cu un an inainte de alegeri. trecem de deciziile CCR, nu e fezabil pentru mine. Trebuie gestionata aceasta perioada corect.

Ce guvern? Cei care au anuntat ca sunt gata pentru a prelua guvernarea. PNL a anuntat, a despus motiunea, au responsibilitatea aceasta. Noi trebuie sa ii ajutam pe ei. Ludovic Orban mi-a zis foarte corect, onest, acum trei saptamani, ca el va fi propunerea PNL. Au luat o decizie. Eu am spus bine, e treaba voastra. Dar este clar ca nu ramane tara fara Guvern. Orice om politic daca vrea spa dea jos guvernul trebuie sa fie constient ca trebuie sa participe la guvernare", a conchis Hunor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#motiune cenzura Dancila , #motiune cenzura