Motiune de cenzura: Ponta, la judecata Parlamentului

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 07:56
2761 citiri
Motiune de cenzura: Ponta, la judecata Parlamentului
Foto: Facebook/Victor Ponta

Parlamentul va vota luni dupa amiaza motiunea de cenzura denumita "Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD", initiata de Opozitie.

Motiunea a fost citita in plenul celor doua Camere reunite miercuri si va fi supusa la vot la ora 16.00. La sedinta si-a anuntat prezenta si premierul Victor Ponta, care este si deputat PSD.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 171 de parlamentari ACL, potrivit unui comunicat al aliantei remis Ziare.com.

Motiune de cenzura: "Pentru Ponta, castigarea alegerilor e un pariu cu baronii PSD"

"Ordonantele de urgenta pun in pericol statul de drept din Romania si corectitudinea procesului electoral din noiembrie. Astfel, prezidentiabilul Victor Ponta, din postura de premier, cu incalcarea Constitutiei si a recomandarilor internationale, a pus la cale un plan prin care se urmareste fraudarea alegerilor.

Succesiunea cu care actele normative au fost emise si domeniile vizate ne duc la concluzia ca, pentru Ponta, castigarea alegerilor este un pariu cu baronii PSD, pe care nu isi permite sa il piarda.

Cu un Avocat al Poporului obedient, Ponta s-a folosit de ordonante de urgenta neconstitutionale - ordonanta privind alegerea presedintelui Romaniei si ordonanta privind traseismul in politica locala", a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Prezidentiabilul ACL sustine ca premierul vrea sa isi creeze un avantaj prin legalizarea migratiei politice, "practicand mita, santajul si presiunea politica asupra primarilor, tranzactionand in mod abject voturile romanilor".

Klaus Iohannis a precizat ca ACL a sesizat atat institutiile statului, cat si structurile internationale, care "au atras atentia ca nu asa se rezolva problemele, lucru ignorat de candidatul la prezidentiale al PSD".

UDMR nu se leapada de Guvernul Ponta

UDMR nu va vota motiunea de cenzura propusa de Opozitie a declarat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea politica pe care o conduce sustine Guvernul in Parlament.

In schimb, PMP, partidul Elenei Udrea, sustine motiunea de cenzura initiata de ACL, a anuntat vicepresedintele Eugen Tomac.

"Suntem de acord cu ambele propuneri pentru motiune (OUG 45/2014 care modifica alegerea presedintelui Romaniei si OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali - n.red.) si le vom sustine, insa corect ar fi fost sa fim consultati inainte de a fi initiata. Categoric da. Sustinem motiunea de cenzura", a declarat Tomac.

B.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motiune cenzura Ponta ACL, #vot motiune cenzura Parlament , #motiune cenzura