Motiune de cenzura si daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea salarizarii (Video)

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 13:56
1852 citiri
Motiune de cenzura si daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea salarizarii (Video)
Foto: jurnalul.ro

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri, ca daca Guvernul va adopta Legea salarizarii prin angajarea raspunderii, liberalii vor depune o motiune de cenzura, pentru ca aceasta lege nu poate trece nesanctionata, iar daca ea va merge in Parlament va fi amendata.

"Din punctul meu de vedere acest proiect de lege (Legea salarizarii unitare-n.r.) este un proiect de lege smecheresc prin care se incearca sa se acopere faptul ca bugetarilor nu li se vor mai da inapoi cei 25% si pentru ca trebuie sa iasa din chingile constitutionale, Guvernul a gasit aceasta smecherie si cred ca prin asta o sa reusasca sa gaseasca solutia legala prin care sa nu respecte decizia Curtii Constitutionale", a spus liberalul.

El a subliniat ca daca Guvernul va decide sa-si angajeze raspunderea pe Legea salarizarii unitare PNL va depune o motiune de cenzura.

"Daca ea va fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, o spun astazi ca vom face motiune de cenzura pentru ca ea nu va putea sa treaca nesanctionata. Daca va trece in mod normal prin procedura legislativa ca proiect de lege sau ca ordonanta de urgenta care vine in Parlament la dezbatere vom proceda in acelasi mod de amendare si incercare de corectare a viciilor", a spus Nicolaescu.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca Legea salarizarii unitare ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii de catre Guvern, dar a subliniat ca subiectul va fi discutat si decis in cadrul Coalitiei.

"Va fi o decizie pe care o vom lua in Coalitie, dar nu este exclusa o asemenea varianta", a fost raspunsul premierului intrebat fiind despre varianta angajarii raspunderii pentru Legea salarizarii unitare.

Anterior, premierul a explicat ca actul normativ se afla "in faza finala".

"Iar in urma discutiilor pe care le-am avut cu FMI, cu Banca Mondiala si cu CE suntem in masura sa pregatim in perioada imediat urmatoare forma finala (a Legii salarizarii unitare - n.r.) pentru a fi aprobata de catre Parlament", a explicat premierul.

Si liderul UDMR Marko Bela s-a referit la Legea salarizarii unitare, in discursul sau de la finalul consultarilor de la Cotroceni.

"Dupa parerea mea, in cateva zile ar trebui sa convenim in legatura cu continutul exact al Legii salarizarii, fiindca este o prima urgenta", a spus el.

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a sustinut, luni, ca, in conditiile in care boicotul parlamentar al Opozitiei continua, Guvernul ar trebui sa-si angajeze raspunderea pe Legea pensiilor si pe Legea salarizarii unitare, astfel incat acestea sa fie luate in considerarea la elaborarea bugetului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#motiune de cenzura, #legea salarizarii unitare , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Francon
Francon
rank 2
Ar fi "bine" ca sa bagati o motiune de cenzura si daca Guvernul vrea sa aduca 10 ministri de la psd si pnl ca atunci unde v-ati mai ascunde scafarliile de papagali din opozitie