Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Motiunea de cenzura este gata marti, anunta Ponta (Video)

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:10
1950 citiri
Motiunea de cenzura este gata marti, anunta Ponta (Video)
Foto: Antena 3

Victor Ponta, presedintele PSD, a anuntat, luni, ca textul motiunii de cenzura va fi gata cel tarziu marti, dupa care urmeaza strangerea semnaturilor necesare pentru depunere.

"Ne vom intalni, luni, cu reprezentantii grupului liberal si speram sa finalizam, azi sau maine (luni sau marti - n.r.), textul motiunii de cenzura, dupa care trecem la strangerea semnaturilor necesare.

Dupa urmatoarea discutie pe care o vom avea cu reprezentantii PNL vom depune motiunea cu intentia clara ca aceasta sa fie adoptata", a anuntat Victor Ponta, dupa Biroul National Permanent al partidului.

Dupa ce a refuzat, printr-o scrisoare adresata sefului statului, invitatia la consultarile de la Cotroceni, liderul PSD a opinat ca "dorinta de consultari a domnului Basescu a fost doar de fatada".

"In legatura cu invitatia lansata de presedintele Basescu, in principiu, PSD nu refuza invitatiile la dialog, dar domnul Basescu stia foarte bine ca noi nu vom fi de acord sa legitimam, prin prezenta noastra, un partid care nu a participat la alegeri. Am solicitat presedintelui sa reprogrameze intalnirea cu PSD. Nu am primit nici un raspuns, ceea ce inseamna ca dorinta de consultari a domnului Basescu a fost doar de fatada", a mai spus Victor Ponta.

Presedintele PSD a tinut sa arate presei listele cu votul asupra Legii pensiilor, in timpul caruia o serie de parlamentari PD-L au fost de acord cu egalizarea varstei de pensionare, astfel incat si femeile sa iasa la pensie la 65 de ani, la fel ca barbatii. Printre cei care au fost de acord cu propunerea Guvernului se numara Roberta Anastase, Ioan Botis, Ioan Oltean si Eugen Nicolicea.

"Cred ca domnul Basescu a chemat pe cine trebuie la consultari, adica pe cei care s-au opus, in Parlament, diferentierii varstei de pensionare, pe cei care una spun la televizor si alta voteaza", a mai spus Ponta.

PSD nu participa la consultarile de la Cotroceni

In legatura cu demersul a mii de romani, care protesteaza fata de prevederile OUG 50.2010 privind contractele de credit, Ponta a subliniat ca vicepresedintele Dan Nica a fost mandatat politic pentru a "proteja interesele celor care au credite la banci", in cadrul discutiilor din Camera Deputatilor.

Ordonanta de Urgenta 50/2010 transpune in legislatia romaneasca Directiva Europeana 48/CE/2008, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila si calcularea dobanzii in functie de un indice de referinta transparent, la care se adauga o marja fixa, care nu poate fi modificata fata de contractul initial.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#motiune cenzura PSD, #PSD consultari Cotroceni, #PSD ordonanta 50 , #motiune cenzura