Motiunea de cenzura impotriva Guvernului a picat. Ponta, ironic: Opozitia are semnaturi, nu si voturi

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 18:56
6239 citiri
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului a picat. Ponta, ironic: Opozitia are semnaturi, nu si voturi

Parlamentul a respins, luni seara, motiunea de cenzura initiata de reprezentantii Opozitiei.

Motiunea a adunat doar 154 de voturi pentru, din cele 288 cate erau necesare ca aceasta sa treaca. Totodata, au fost inregistrate 12 voturi impotriva si o abtinere. Alesii PSD, PC, UNPR, PLR si UDMR s-au abtinut de la vot.

Premierul Victor Ponta a precizat ca "ideal ar fi fost ca motiunea sa se refere la lucruri concrete, au fost multe atacuri la persoana", adaugand ca se bucura ca nu mai pot fi depuse astfel de initiative in aceasta sesiune parlamentara.

"Constat ca cei de la PDL au mai multe semnaturi, dar mai putine voturi, sper sa nu se intample asa si cu candidatul la prezidentiale, pentru ca acolo e mai grav", a spus ironic Victor Ponta, precizand ca activitatea guvernamentala va continua in conditii normale.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului - Ponta: Asist cu uimire. Instrument electoral

Motiunea, denumita "Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD", a fost initiata de 171 de parlamentari ai opozitiei. Textul motiunii a fost citita in plenul celor doua Camere reunite, miercuri.

Prin documentul care a fost depus pe 12 septembrie, liderii ACL au acuzat premierul si PSD ca vor sa fraudeze alegerile prezidentiale din noiembrie.

Printre altele, Opozitia a criticat ordonanta de urgenta privind organizarea alegerilor prezidentiale ca fiind neconstitutionale, un punct de vedere care a fost insa respins de CCR, precum si ordonanta de urgenta ce permite migratia alesilor locali.

Motiune de cenzura: Ponta, la judecata Parlamentului

UDMR a anuntat deja ca nu voteaza motiunea de cenzura propusa de opozitie, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea politica pe care o conduce sustine Guvernul in Parlament. In schimb, PMP, partidul Elenei Udrea, a anuntat ca sustine motiunea de cenzura initiata de ACL.

Motiune de cenzura: "Pentru Ponta, castigarea alegerilor e un pariu cu baronii PSD"

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, luni, in plenul Parlamentului, motiunea de cenzura depusa de PDL si PNL, acuzand Opozitia ca depune motiuni de cenzura in anii electorali.

"Am remarcat ca PDL foloseste acest instrument constitutional - motiunea - in campaniile electorale. Anul trecut n-a fost nicio motiune, ca n-a fost nicio campanie.

Anul asta, in campania pentru Parlamentul European a ajutat foarte tare PDL sa ia 12 la suta. Si azi se afla in campanie, tot cu o motiune de cenzura", a comentat Ponta, ironic.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#motiune cenzura respinsa, #motiune cenzura Guvernul Ponta, #motiune cenzura fraudare alegeri , #motiune cenzura