Motiunea de cenzura pe Codul Muncii, citita in Parlament de Mariana Campeanu (Video)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 10:23
1865 citiri
Motiunea de cenzura pe Codul Muncii, citita in Parlament de Mariana Campeanu (Video)
Foto: Realitatea TV

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate" este citita miercuri in plenul reunit al celor doua camere, la o zi dupa ce premierul Emil Boc a angajat raspunderea Guvernului in Parlament.

Motiunea este citita de fostul ministru al Muncii, deputatul PNL Mariana Campeanu. Sedinta plenului reunit a fost condusa de cei doi presedinti ai camerelor parlamentare, Roberta Anastase si Mircea Geoana.

Premierul Boc a lipsit din sala, dar au fost prezenti mai multi ministri, al Agriculturii, Valeriu Tabara, al Internelor, Traian Igas, al Muncii, Ioan Botis si al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Niciul lider sindical nu a fost prezent in sala, in schimb patronatele au fost reprezentate de Cezar Coraci, presedintele UGIR- 1903.

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii a fost depusa - vezi ce contine

In textul motiunii se critica vehement faptul ca premierul Emil Boc a decis pentru a 11-a oara sa isi angajeze raspunderea pe un proiect de lege, ocolind dezbaterile parlamentare. De asemenea, specialistii PSD, PNL si PC prezinta la finalul textului morivele pentru care critica noul Cod al Muncii propus de Guvernul Boc.

"Speram ca prin motiunea de cenzura pe care o discutam astazi si prin votul parlamentarilor opozitiei (PSD-PNL-PC), dar si a altor parlamentari din arcul guvernamental sa stopam aprobarea modificarilor la Codului Muncii in forma eronata, prezentata de Guvernul Boc.

Speram ca prin vot, dumneavoastra, domnilor parlamentari, sa nu dati posibilitatea Guvernului Boc sa rupa echilibrul dintre interesele salariatilor si patronilor din Romania", se arata in incheierea textului motiunii, prin care li se cere tuturor parlamentarilor, de la Putere sau din Opozitie, sa voteze impotriva noului Cod al Muncii.

Motiunea de cenzura pe Codul Muncii este semnata de 210 parlamentari PSD, PNL si PC si va fi votata saptamana viitoare in plenul reunit al celor doua Camere, pentru daramarea guvernului fiind necesare 236 de voturi pe care Opozitia nu le are deocamdata.

UPDATE: Citirea motiunii de cenzura s-a incheiat in jurul orei 11:15

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#motiune cenzura Codul Muncii, #motiune cenzura 2011, #Codul Muncii , #motiune cenzura
Comentarii
Poza tavi49
tavi49
rank 5
LA BABA CAMPEANU, FACETZI VOI CE VRETZI, MIE NU-MI MISHCA!!!!!
I
I.E.Feher
rank 1
daca tot suntem la munca, cate ore lucreaza parlamentarii de pe dambovita?