Motiunea de cenzura pe Legea salarizarii pe 2011 a fost depusa

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 12:32
1726 citiri
Motiunea de cenzura pe Legea salarizarii pe 2011 a fost depusa

Motiunea de cenzura pe Legea privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor a fost depusa, miercuri, de partidele de Opozitie, urmand ca urmatoarea motiune de cenzura, cea pe Legea Salarizarii, sa fie depusa joi sau vineri.

Motiunea depusa de opozitie se intituleaza "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" si a fost semnata de 209 parlamentari ai PSD si PNL, a anuntat viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, potrivit NewsIn.

"Am depus deja la secretariatul general al Camerei Deputatilor si Senatului, in speta la presedintii celor doua Camere, motiunea de cenzura intitulata 'Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc', initiata de parlamentari ai PSD si PNL, semnata de 209 parlamentari, deputat si senatori, 74 de la PNL, 135 de la PSD", a spus Nicolaescu.

Partidul National Liberal si Partidul Social-Democrat au anuntat, miercuri, ca vor depune doua motiuni de cenzura pe tema Legilor Salarizarii pe care Guvernul si-a asumat raspunderea marti.

PSD si PNL au anuntat ca vor depune motiuni de cenzura pe Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor. Motiunea pe Legea-cadru va fi depusa miercuri, iar cea pe Legea Salarizarii in 2011 va fi depusa joi, potrivit Realitatea Tv.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca desi majoritatea din Parlament a stabilit ca motiunea va fi dezbatuta luni, nu poate fi stabilit calendarul de dezbatere pana cand motiunile nu sunt depuse.

"Este un calendar stabilit fara respectarea regulamentului, deoarece motiunile nu au fost depuse si graficul se aproba de plenul camerelor reunite dupa depunerea motiunii", a explicat Mircea Dusa, la Realitatea TV.

Ponta: Nu ne facem iluzii in legatura cu trecerea motiunilor

Presedintele PSDVictor Ponta a declarat, miercuri, ca nu este prea increzator in privinta trecerii celor doua motiuni de cenzura pe Legile Salarizarii si a amintit de actiunile de pichetare a parlamentarilor Puterii, pe care i-a numit "ilustri muti care nu gandesc".

"Nu ne facem iluzii cu privire la trecerea celor doua motiuni. Insa parlamentarii Puterii, acesti ilustrii muti care nu gandesc, nu vorbesc si nici nu se misca din banca pentru a vota o minciuna vor pleca candva", a declarat liderul PSD intr-o interventie la Antena 3.

Totodata, el a precizat ca Opozitia va depune, miercuri, motiunea pe Legea Salarizarii, iar cea pe Legea-cadru va fi depusa joi sau vineri. Potrivit lui Ponta, obiectivul celor doua motiuni este "demascarea minciunii Guvernului Boc".

PNL si PSD vor depune doua motiuni de cenzura

Ponta: Nu ne facem iluzii in legatura cu trecerea celor doua motiuni

Parlamentarii de la PSD, PNL si PC au anuntat si ca vor depune miercuri o contestatie la Curtea Constitutionala pe Legea Educatiei, care a fost adoptata marti de plenul Camerei Deputatilor, dupa ce liberalii si-au retras semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa. Ultima decizie a CCR a fost ca asumarea raspunderii este constitutionala.

Adoptarea celor doua legi reprezinta o obligatie asumata cu partenerii externi si o conditie pentru eliberarea urmatoarei transe de la FMI. Legea Salarizarii prevede o crestere salariala de 15% pentru bugetari.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#motiune cenzura salarizare, #motiune cenzura Opozitie, #motiune lege salarizare , #motiune cenzura