Motiunea de cenzura, prezentata miercuri in Parlament

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 07:14
2293 citiri
Motiunea de cenzura, prezentata miercuri in Parlament
Foto: Reuters (Arhiva)

Motiunea de cenzura depusa de partidele de Opozitie impotriva Guvernului Boc va fi prezentata, miercuri dimineata, in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului.

Ulterior, dezbaterea textului si votul asupra motiunii vor avea loc pe 27 octombrie.

Potrivit chestorului Senatului Ioan Chelaru, sedinta comuna a Camerelor Parlamentului este programata sa aiba loc la ora 10.00.

Partidele din Opozitie au depus, luni, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", semnata de 209 parlamentari.

Liderii PSD, PNL si PC au definitivat luni motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc si au conturat un program de guvernare care sa fie aplicat imediat dupa caderea actualului Executiv.

"Am stabilit niste masuri elementare, minimale care trebuie luate. Cele mai importante sunt mentinerea cotei unice, TVA la 19%, revenirea la salariile reduse cu 25% incepand cu 1 iulie, neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei si alte masuri care vor face ca din punct de evdere economic lucrurile sa demareze.

Dar cel mai important e angajamentul si efortul nostru sa servim interesul public si nu pe cel clientelar", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Reprezentantii arcului guvernamental nu au insa emotii. Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca motiunea de cenzura "nu are nici cea mai mica sansa sa treaca", aratand, totusi, ca este un demers constitutional pe care Opozitia este obligata sa-l foloseasca.

A.B.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#motiune de cenzura guvern Boc, #motiune de cenzura PSD PNL , #motiune cenzura