Motiunea de cenzura va fi citita duminica in Parlament

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 23:16
18148 citiri
Motiunea de cenzura va fi citita duminica in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Mihai Fifor, seful de grup PSD din Senat, a anuntat ca motiunea de cenzura va fi citita in plenul reunit al Parlamentului, duminica dupa-amiaza.

Asadar, pentru a scapa cat mai repede de Sorin Grindeanu, care a inceput sa ia decizii incomode, si ca sa nu-i dea timp lui Victor Ponta pentru negocieri care i-ar putea costa scump, PSD+ALDE cheama parlamentarii la munca intr-o zi de weekend, lucru rar intalnit.

Fifor a anuntat programul intr-o declaratie de la sediul PSD, vineri, la ora 23:00.

Asadar, duminica, de la ora 15:00, sunt sedinte de grup PSD si ALDE, cand se va semna motiunea. Apoi, la 16:00, urmeaza sedinta Birourilor Permanente reunite care sa convoace plenul. De la ora 16:30, se va citi motiunea de cenzura.

Fifor a mai spus ca PSD nu mai poate asista fara sa faca nimic la actiunile lui Sorin Grindeanu si Victor Ponta, doi oameni care nu reprezinta partidul.

"Consideram ca este normal ca Parlamentul Romaniei sa reactioneze si sa putem sa repunem in ordinea normala a lucrurilor ceea ce se intampla in momentul de fata. Este un mod ilegal si neconstitutional prin care doi fosti membri de partid incearca sa acapareze puterea guvernamentala in Romania.

Or, noi, PSD si partenerii de la ALDE, nu putem asista la acest lucru. Prin urmare, dorim ca citim motiunea de cenzura duminica, pentru ca in termenul cel mai scurt Romania sa redevina o tara in care se guverneaza legitim, in care guvernul este un guvern legitim desemnat prin Parlamentul Romanie", a explicat el graba neasteptata a PSD.

Convocare prin SMS. Duminica obligatorie de munca

Pentru a se asigura ca parlamentarii PSD vin duminica la munca, acestia au fost convocati prin SMS.

"Dragi colegi, va rog mult sa ne mobilizam si DUMINICA (18 iunie), ora 15:00 sa facem cu totii un efort si sa ne intalnim in sedinta de grup de la CDEP, pentru semnarea motiunii de cenzura!

Va urma BPR la ora 16.00, iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, in cadrul caruia se va citi textul motiunii. La final vom avea o intalnire comuna - parlamentari si presedinti de organizatii judetene, intr-o locatie ce urmeaza a fi comunicata ulterior. Prezenta obligatorie!", este mesajul transmis parlamentarilor PSD, obtinut de News.ro.

Graba lui Dragnea de frica lui Ponta

In acest mod, PSD+ALDE vor sa grabeasca pe cat posibil dezbaterea motiunii, care nu poate fi programata mai devreme de 3 zile dupa ce este citita in plen.

Tabara Dragnea-Tariceanu incearca astfel sa le lase cat mai putin timp de manevra lui Victor Ponta si Daniel Constantin, pentru a convinge parlamentari PSD si, respectiv, ALDE sa nu voteze motiunea.

Miscarea aceasta vine dupa ce Victor Ponta, proaspat uns secretar general al Guvernului, a anuntat ca incepe negocieri cu colegii din PSD ca sa-i convinga sa nu-si dea jos propriul guvern.

Ponta anunta negocieri cu parlamentarii PSD, pentru votul la motiune: Nu intrati in istorie in acest fel!

Putin mai devreme, Victor Ponta a spus ca motiunea se poate vota cel mai rapid peste 8 zile, incepand de luni, cand se anuntase initial depunerea acesteia.

Desi nu mai detine functii in partid, Ponta are inca multa influenta in PSD. Surse politice au declarat pentru Ziare.com ca fostul premier duce munca de lamurire, inca de joi, cu mai multi parlamentari PSD si pe unii i-ar fi convins deja sa nu voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului.

Soarta lui Grindeanu la carma Guvernului depinde, asadar, de capacitatea lui Victor Ponta, pe de o parte, si Daniel Constantin, pe de alta parte, de a convinge cat mai rapid cat mai multi parlamentari PSD, respectiv ALDE, sa nu voteze motiunea.

De remarcat ca, printre ministrii demisionari, se afla numerosi parlamentari care ar trebui practic fie sa voteze contra lor, fie contra formatiunilor din care fac parte si care au initiat motiunea.

Pentru ca o motiune de cenzura sa treaca este nevoie de 233 de voturi in plenul reunit al Parlamentului, iar PSD si ALDE au impreuna 247 de parlamentari, insa vor veni si vor vota toti?

Ziare.com a facut calculele la votul motiunii de cenzura. UDMR va inclina balanta. Grindeanu e favorit!

Cat despre maghiari, acestia isi negociaza votul la motiune de pe o pozitie de forta.

UDMR sta la discutii si cu Dragnea, si cu Grindeanu - Sambata s-ar putea decide soarta motiunii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#motiune cenzura PSD Grindeanu , #motiune cenzura