Motiunea Opozitiei pe Legea Salarizarii a fost respinsa (Video)

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:01
4021 citiri
Motiunea Opozitiei pe Legea Salarizarii a fost respinsa (Video)
Foto:agenda.ro

Motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe Legea Salarizarii Unitare a fost respinsa prin vot de Parlamentului Romaniei.

In sala au fost prezenti 411 din cei 470 de parlamentari. In favoarea motiunii au votat 190 din cei 193 de parlamentari care si-au exprimat optiunea, un vot a fost impotriva, iar altul a fost anulat. Pentru adoptarea motiunii era nevoie de 236 de voturi. Reprezentantii Puterii s-au abtinut de la vot.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca social-democratii vor contesta la Curtea Constitutionala Legile salarizarii unitare in cazul in care motiunea de cenzura initiata de Opozitie vor fi respinse, iar Guvernul va ramane in functie.

"(...) Este o lege proasta, cred ca este o lege incorecta (...) atunci cand s-au taiat salariile cu 25% s-a spus foarte clar ca aceste cheltuieli sunt pana pe 31 decembrie. Practic acum Boc incearca sa faca o lege care sa legalizeze minciuna lui, aceste taieri vor ramane pentru totdeauna", a declarat Ponta.

Boc, victorios: populismul este un cadou otravit

Premierul Emil Boc s-a aratat multumit de rezultatul votului, spunand ca prin aceasta decizie "ratiunea a invins populismul".

"Asttazi a invins ratiunea impotriva populismului. Am convingerea ca va invinge si la votul pe legea bugetului, ca sa avem un buget si semnele bune care au aparut sa fie valorificate. Un consortiu de 85 de experti internationali au spus ca Romania are cele mai bune perspective economice din intreaga Europa Centrala si de Est", a declarat Emil Boc.

Seful Guvernului a precizat ca legea bugetului permite ca bugetarii sa primeasca o crestere salariala de 15%, fata de salariile reduse cu 25% in iulie.

"Peste un milion de bugetari primesc o veste buna, se recupereaza 15% din salariul diminuat in iulie cu 25%, fata de ce ofera Opozitia, populismul este un cadou otravit pe care l-au mai oferit si in 2009", a explicat Emil Boc.

Opozitia a depus doua motiuni, una pentru legea cadru a salarizarii si una pentru legea salarizarii in 2011. Prima motiune, pe legea salarizarii in 2011 a fost dezbatuta luni, urmand a fi supusa votului tot luni, iar cealalta a fost citita in cursul acestei zile si va fi dezbatuta joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune cenzura respinsa, #motiune legea salarizare , #motiune cenzura