Opozitia a anuntat cand va fi depusa motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 14:36
3972 citiri
Opozitia a anuntat cand va fi depusa motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

Opozitia va depune motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului in jurul datei de 10 decembrie, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.

"Motiunea de cenzura va fi depusa probabil in jurul datei de 10 decembrie, dar e cu probabilitate mare", a spus Cupsa.

Intrebat daca Opozitia are sprijinul UDMR si voturile necesare pentru a trece o motiune de cenzura impotriva Guvernului, liberalul a sustinut ca partidul din care face parte duce negocieri in acest sens.

"PNL duce astfel de negocieri de cateva saptamani. Speram sa obtinem acele voturi in saptamana dintre 10 si urmatoarea saptamana cand va fi dezbatuta probabil motiunea de cenzura", a afirmat Ioan Cupsa.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, la Parlament, ca exista sanse ca motiunea sa treaca, mai ales ca sunt multi parlamentari PSD nemultumiti de Guvern.

"Ultima initiativa, cea legata de rectificarea bugetara, ne obliga sa actionam cu fermitate in acest sens. Am discutat cu dl. presedinte Orban, cu dl. presedinte Barna, chiar ieri, si urmeaza ca luni sa anuntam probabil si ziua in care vom depune motiunea de cenzura.

Acest guvern trebuie sa plece. Vedeti ca domnul Dragnea vrea sa para sigur, dar nu mai este sigur. A propus sa fie inlocuiti 10 ministri in actualul Cabinet, cand putea foarte simplu sa propuna o restructurare guvernamentala si sa-i treaca prin vot in Parlament. Nu a avut acest curaj. Tocmai de aceea, cred ca suntem obligati sa depunem o motiune de cenzura. Sanse sunt din ce in ce mai mari ca acesta motiune sa reunseasca", a sustinut Eugen Tomac.

Si presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca zilele trecute a avut o intalnire cu ceilalti lideri ai partidelor din Opozitie pe tema depunerii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Acesta a adaugat ca nu a fost avansat, in cadrul intrevederii, vreun nume de premier.

"Obiectivul motiunii de cenzura este unul evident si vom depune aceasta motiune. Discutam acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o intalnire cu ceilalti lideri ai partidelor din Opozitie, nu avem inca data la care o vom depune, dar va fi cu siguranta o motiune de cenzura pentru ca este un element obligatoriu de reactie la ceea ce se intampla si ceea ce furnizeaza acum PSD Romaniei", a afirmat Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#motiune cenzura Guvern Dancila , #motiune cenzura