Opozitia a depus motiunea de cenzura. De ce nu a venit cu propunere de premier, ministri si un program de guvernare

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 10:54
7486 citiri
Opozitia a depus motiunea de cenzura. De ce nu a venit cu propunere de premier, ministri si un program de guvernare
Foto: Arhiva Ziare.com

Opozitia a depus, vineri, motiunea de cenzura "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dancila, rusinea Romaniei!", demersul fiind semnat de 163 de parlamentari.

Documentul a fost depus de senatorul PNL Florin Citu, deputul USR Ionut Mosteanu si deputatul PMP Robert Turcescu.

Cei trei s-au declarat optimisti in privinta sanselor de trecere a motiunii de cenzura, precizand ca vor continua negocierile cu parlamentarii pana in ziua votului.

"Si cei de la Pro Romania au semnat. Discutiile continua pana in ultimul moment, exista un grup important la Senat care doreste sa voteze motiunea. Sunt mai mult de 10, la Senat, iar discutiile se tin pana in ultimul moment", a declarat senatorul Florin Citu.

Intrebati despre nemultumirea celor de la UDMR, si anume faptul ca Opozitia nu a venit cu o propunere de premier, de ministri si un program de guvernare, cei trei au afirmat ca prioritatea lor este inlaturarea Guvernului Dancila. Ulterior, spun ei, vor urma negocierile pentru formarea majoritatii.

"Nu am spus niciodata nume de premier si ministri, totul se negociaza dupa votul la motiune. Avem mai multe persoane, si la PNL, si la USR, si la PMP, care pot fi premieri", a precizat Citu.

La randul sau, deputatul PMP Robert Turcescu spune ca este foarte simplu de gasit un premier mai competent decat Viorica Dancila.

"Doamne, cat de greu poate fi sa gasesti un premier mai competent decat Viorica Vasilica Dancila sau ministri mai competenti decat actualii ministri? Ludovic Orban poate sa fie un mult mai bun premier decat Viorica Dancila, si la PMP sunt oameni mai buni decat ea, si la USR. Este important sa vedem cazut Guvernul, nu cine va urma", este de parere Turcescu.

Viorica Dancila da iar testul motiunii de cenzura: Ce arata ultimele calcule si de cine depinde caderea Guvernului

UDMR sa discute si cu electoratul

Reprezentantii Opozitiei au facut apel la UDMR sa discute si cu electoratul, afirmand ca maghiarii sunt nemultumiti, cu siguranta, de guvernarea Dancila.

"UDMR ar trebui sa discute si cu electoratul, pentru ca nu cred ca maghiarii sunt multumiti de guvernare", a spus Turcescu.

Totodata, deputatul USR Ionut Mosteanu spune ca toate minoritatile, nu doar maghiarii, ar trebui sa voteze motiunea, pentru au aceleasi probleme ca si romanii.

"Fac un apel la minoritati si le spun ca si cei pe care ii reprezinta au aceleasi probleme: vor autostrazi, spitale. Nu trebuie un program de guvernare sa finalizezi autostrazile, vorbim despre lucruri simple pe care le poti face cand esti la guvernare. Prioritatea este ca acest guvern sa plece", a spus Mosteanu.

El a tinut sa precizeze ca "PSD a venit cu un program frumos colorat", dar pe care nu l-a respectat.

Romania e aruncata in instabilitate pentru Liviu Dragnea

In textul motiunii, Opozitia afirma ca Romania e aruncata in instabilitate pentru Liviu Dragnea, moartea pandeste in spitalele romanesti, educatia e subfinanatata, iar in privinta infrastructurii se inregistreaza cel mai mare deficit.

Guvernului i se reproseaza numarul mare de ministere, de secretari si de subsecretari de stat platiti regeste. Carmen Dan este prezentata ca ministrul care a dirijat bastoanele si lacrimogenele impotriva cetatenilor pasnici, ministrul Agriculturii drept "groparul zootehniei romanesti", Tudorel Toader este icoana la care se inchina toti condamnatii din penitenciare si recidivistii eliberati, iar ministrul Finantelor este cel care "inca mai confunda ministerul cu discotecile".

In opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele nationale ca tara sa ramana pe mana acestui grup infractional organizat, care distruge statul de drept si dinamiteaza stabilitatea politica si economica a Romaniei.

"Pentru Liviu Dragnea, ati aruncat Romania intr-o stare de instabilitate politica fara precedent dupa 1989!", li se reproseaza ministrilor si premierului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#motiune cenzura Dancila, #motiune cenzura Guvern Dancila , #motiune cenzura