Presa de azi: PSD si PNL se cearta la capataiul motiunii

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 08:29
2987 citiri
Presa de azi: PSD si PNL se cearta la capataiul motiunii
Foto: Adevarul

Opozitia isi face ultimele calcule inainte de motiunea de cenzura si pregateste "scena" pentru suportul protestatarilor. Insa, printre toate sunt presarate si declaratii contradictorii ale celor din Opozitie, prin care se ataca in mod indirect, actiuni care ar putea aduce esecul demersului de a demite Guvernul Boc.

PSD si PNL se cearta la capataiul motiunii, anunta Adevarul in editia de marti. Din aceasta cauza motiunea de cenzura este in voia sortii, asa cum titreaza si Jurnalul National. In timp ce Puterea dezvaluie ca Ion Iliescu a spus ca Antonescu este superficial si aventurier, liderul PNL da replica. Evenimentul Zilei scrie in editia de marti ca Antonescu spune ca celor din Opozitie nu le ramane decat sa actioneze fiecare cum poate.

Drept urmare, Victor Ponta ii asculta sfatul si anunta ca PSD ar accepta un guvern al aceleasi majoritati, altul decat Cabinetul Boc, noteaza Romania Libera in editia de marti.

Si intre toate aceste declaratii contradictorii, Gandul dezvaluie in editia de marti cine aprinde fitilul "marelui miting de 80.000 de oameni". Elena Udrea baga fitile: "Sa vedem daca-i putem stopa legal".

Adevarul: PSD si PNL se cearta la capataiul motiunii

Desi liderii Opozitiei declara in public ca isi doresc din toata inima ca motiunea de cenzura sa treaca Adevarul dezvaluie in editia de marti ca PNL si PSD se cearta la capataiul motiunii.

Luati prin surprindere de solidaritatea de care au anuntat ca vor da dovada parlamentarii Puterii, liderii Opozitiei au inceput sa isi paseze unul altuia eventualul esec al motiunii de cenzura.

Una din principalele neintelegeri este legata de numirea unui premier, in eventualitatea in care demersul de miercuri va avea succes. PSD se opune propunerii inaintata de PNL.

Surse din PSD spun ca Victor Ponta s-ar fi plans, luni, de colaborarea cu liberalii si mai ales cu Antonescu. Pe de alta parte, liberalii le-au reprosat pesedistilor ca nu au depus motiunea de cenzura in luna septembrie, cand "i-am fi prins cu chilotii in vine".

Jurnalul National: Motiunea de cenzura, in voia sortii

Jurnalul National titreaza in editia de marti ca motiunea de cenzura este in voia sortii.

Dupa ce parlamentarii din Coalitia de Guvernare au anuntat ca nu vor sustine motiunea de cenzura, lucrurile s-au precipitat de partea cealalta a taberei. Cei din PD-L sunt ingrijorati doar de manifestarile de amploare anuntate de sindicalisti pentru miercuri.

Se pare ca au incercat sa gaseasca metode legale sa impiedice protestele, dar cum nu au reusit, au lansat zvonuri ca PSD se afla in spatele acestor actiuni.

De cealalta parte, liderii PSD, PC si PNL n-au reusit sa se puna de acord in legatura cu formarea unui guvern care sa-l inlocuiasca pe cel actual si nici in privinta negocierilor cu alte grupuri parlamentare care ar putea sprijini motiunea de cenzura. In tot acest context agitat ramane de vazut care va fi soarta votului de miercuri.

Puterea: Iliescu: "Antonescu este superficial si aventurier. De ce critica PSD?"

Desi unele informatii despre neintelegerile dintre PSD si PNL au aparut pe surse, sunt si declaratii acordate de lideri importanti care le confirma. Puterea scrie in editia de marti ca Ion Iliescu l-a caracterizat pe Crin Antonescu ca fiind superficial si aventurier si nu intelege de ce critica PSD-ul.

"Crin Antonescu este superficial si aventurier. Ce trebuia sa faca PSD, sa iasa cu un Guvern cum au iesit cei de la PNL? Au cei de la PNL puterea sa impuna un guvern, au ei voturile necesare? Este foarte bine ca PSD nu a reactionat impulsiv si nu s-a luat la intrecere cu liberalii.

Ce faceam, daca veneam si noi cu un Guvern? PSD a preferat sa prezinte solutiile economice, am discutat si cu cei de la PNL solutiile unui Guvern anticriza", au fost reprosurile adresate de presedintele de onoare al PSD liderului PNL.

Ion Iliescu a mai sustinut ca este nevoie de o colaborare cu liberalii, dar ca acestia trebuie sa nu ii mai atace pe social-democrati, mai ales ca la votul de marti trebuie sa fie uniti, ca sa aiba succes.

Evenimentul Zilei: Crin Antonescu: "Nu ne ramane decat sa actionam fiecare cum poate"

Nici liderul PNL nu se lasa mai prejos. Evenimentul Zilei scrie in editia de marti ca Antonescu a anuntat ca nu le ramane decat sa actioneze fiecare dupa cum poate.

PNL se tot chinuie sa obtina un nume pentru cel care il va inlocui pe Emil Boc, in cazul in care motiunea de cenzura trece, ca sa nu ramana in planul doi. Cum PSD a refuzat, lucrurile nu sunt tocmai roz intre cele doua partide din Opozitie.

"PSD a ramas pe pozitia cunoscuta, anume ca vom discuta problema alcatuirii unui nou guvern numai dupa ce motiunea va trece, daca va trece. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa actionam fiecare cum poate pana miercuri, pentru a spori numarul de voturi", a spus liderul PNL.

Romania Libera: PSD ar accepta un guvern al aceleasi majoritati, altul decat Cabinetul Boc

Si cum Crin Antonescu a anuntat ca fiecare se descurca pe cont propriu, liderul PSD a tinut cont de asta. Romania Libera anunta in editia de marti ca PSD ar accepta un guvern al aceleasi majoritati, altul decat Cabinetul Boc.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara ca inlocuirea actualului Cabinet Boc cu un alt Guvern al aceleasi majoritati actuale compusa din PD-L, UDMR si independenti "tot ar fi mai bun", dar in acelasi timp si-a exprimat speranta ca daca parlamentarii puterii ar fi lasati sa voteze, motiunea de cenzura ar avea 100% sanse.

"Si un Guvern tot al aceleasi majoritati PD-L, UDMR si independenti tot ar fi mult mai bun decat Guvernul Boc. Nu vorbesc aici de persoane, daca vine Ionescu sau Popescu care e mai bun decat Boc, ci vorbesc despre faptul ca atunci cand ai 91% din populatie impotriva nu ai absolut nicio sansa nici daca vii cu o solutie buna sa ai rezultate", a spus liderul social democrat.

Gandul: Cine aprinde fitilul "marelui miting de 80.000 de oameni"

In ciuda declaratiilor acide dintre liderii Opozitiei, scopul lor este trecerea motiunii de cenzura. De aceea ei se bazeaza si pe suportul popular, adica pe protestatarii care vin, miercuri, sa isi exprime nemultumirea in fata Palatului Parlamentului.

Gandul dezvaluie in editia de marti cine aprinde fitilul "marelui miting" la care vor participa 80.000 de romani.

In timp ce PD-L cauta sa impiedice pe cale legala manifestarile, Victor Ponta a anuntat ca fi in mijlocul multimii si si-a chemat si colegii.

"Oamenii trebuie sa stie ca o parte din ce vor vedea miercuri este un scenariu, o regie pusa la punct de PSD si PNL", este de parere Elena Udrea. Si alti lideri democrat liberali au acuzat PSD ca instiga la violenta, prin indemnul de organizare a protestelor.

De cealalta parte a baricadei, liderii social-democrati si cei liberali, nu au tinut cont de atacurile celor de la Putere, si se pregatesc pentru motiune si miting. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca nu le-a cerut primarilor social-democrati sa aduca oameni la mitingul de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motiune cenzura PSD PNL, #neintelegeri PNL PSD , #motiune cenzura