Motiunea de cenzura in presa internationala: Guvernul Boc a scapat a cincea oara

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 23:00
2850 citiri
Motiunea de cenzura in presa internationala: Guvernul Boc a scapat a cincea oara

Presa internationala relateaza pe larg votul pe motiunea de cenzura din Parlamentul Romaniei.

Pentru Bloomberg, Guvernul Boc a supravietuit "pentru a doua oara in patru luni", in conditiile in care Coalitia de guvernare si-a mentinut unitatea, desi, in strada, oamenii au protestat impotriva masurilor de austeritate.

Publicatia economica aminteste masurile de austeritate luate de Guvernul Boc pentru a se califica pentru imprumutul de la FMI, Uniunea Europeana si alti creditori, Romania fiind afectata de cea mai serioasa recesiune din istorie.

In decursul acestui an, leul a scazut cu un procent fata de euro, a doua cea mai proasta performanta din Uniunea Europeana, dupa forintul ungar, scrie publicatia citata.

La randul sau, Reuters aminteste ca 218 parlamentari au votat pentru motiune, in conditiile in care era nevoie de cel putin 236 pentru ca motiunea sa treaca.

Associated Press il citeaza pe Dumitru Pardau, secretarul Parlamentului roman, care a subliniat ca Opozitia mai avea nevoie de 17 voturi pentru a indeparta Cabinetul Boc.

Votul de miercuri s-a desfasurat pe fundalul protestelor a aproximativ 30.000 de persoane, nemultumite de taierile de salarii si de masurile de austeritate.

Publicatia bulgara Focus il citeaza pe presedintele Senatului Mircea Geoana, care a subliniat ca parlamentarii Opozitiei au ratat la mica distanta majoritatea necesara pentru ca motiunea sa treaca, intr-o evolutie care va intarzia iesirea din recesiune.

Si publicatia Novinite a numarat de cate ori a supravietuit Guvernul Boc: de cinci ori pana acum. Cotidianul bulgar aminteste ca in strada au iesit, miercuri, 20.000 de protestatari, si, cu toate acestea, Cabinetul a supravietuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#motiune cenzura, #motiune cenzura Guvern Boc, #presa internationala motiune cenzura , #motiune cenzura
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
nu mai poate presa internationala de Romania ; ca sa-ti zic ? unde era presa internationala cand castiga Iliescu alegeri fraudate ? unde era presa internationala cand am fost pusi 20 de ani in acelasi sac cu tiganii ? ce sa-ti zic