Pro Romania negociaza cu 10-15 pesedisti, dar Tutuianu nu crede ca motiunea are sanse

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 11:08
5589 citiri
Pro Romania negociaza cu 10-15 pesedisti, dar Tutuianu nu crede ca motiunea are sanse
Foto: Arhiva Facebook/ Adrian Tutuianu

Adrian Tutuianu crede ca motiunea de cenzura nu are sanse sa treaca, in contextul in care mai e nevoie de 19-20 de voturi, insa Pro Romania se afla in discutii cu mai multi parlamentari ai Puterii.

El a precizat ca partidul din care face parte incearca acum sa isi consolideze grupul parlamentar cu membri PSD si ALDE, care ar putea asigura voturile la motiune.

"Daca suntem atenti la situatia de astazi, este clar ca aceasta motiune nu are sanse sa treaca, in conditiile in care mai sunt necesare 19-20 de voturi. Ramane sa vedem in ce masura partidele politice din Opozitie vor reusi sa convinga parlamentari din PSD si ALDE sa se alature acestui demers.

In ce ne priveste pe noi, cei din Pro Romania, suntem in discutie cu parlamentari din PSD si din ALDE, pentru a consolida grupul nostru parlamentar. Daca de astazi pana marti se vor alatura grupului nostru si alti parlamentari, vor sustine si ei motiunea, este un lucru pe care l-am convenit intre noi", a declarat senatorul pentru RFI Romania.

Intrebat cu cati parlamentari de la PSD este in discutii Pro Romania, Tutuianu a precizat ca 10-15.

"Suntem in discutii cu 10-15 parlamentari si de la Camera Deputatilor si de la Senat. Ramane sa vedem daca trecerea lor in Pro Romania se va produce in urmatoarele zile.

Cred ca este datoria in egala masura sau poate mai mult datoria PNL si USR, ca initiatori ai motiunii, sa faca acelasi lucru, adica sa incerce sa convinga parlamentari din PSD si din ALDE sa se alature acestui demers".

Senatorul a punctat ca "noi am venit si cu o solutie de prim-ministru, pentru ca suntem un partid de profesionisti, domnul Sorin Campeanu".

Referitor la motiunea de cenzura, Ludovic Orban a sustinut, joi seara, ca parlamentarii ALDE vor fi alaturi de PNL la toamna. Liderul PNL a afirmat ca la votul pentru motiunea de cenzura se va vedea cat curaj are ALDE, mai ales ca a vorbit cu multi din acest partid si exista nemultumiri fata de Guvernul Dancila.

"Le spun (celor de la ALDE - n.red.) ca, daca vor ramane langa PSD, practic, cariera lor politica va inceta. ALDE nu a reusit sa intre in Parlamentul European, dar pe masura ce va mai sta langa PSD si pe masura ce impopularitatea Guvernului va creste, asta se va rasfrange si asupra lor.

Dupa parerea mea, nu au nicio sansa sa intre in Parlament ramanand in actuala coalitie. De altfel, cand au venit dupa alegeri, majoritatea filialelor ALDE au constientizat lucrul asta si au cerut iesirea de la guvernare.

Sigur ca cei care o duc bine, adica trei-sapte smecheri de la varful ALDE care o duc foarte bine, au oprit acel val. Eu le spun la fiecare: mai, oamenilor, daca mai vreti sa faceti politica in Romania, in caz ca nu puteti convinge conducerea ALDE sa se trezeasca din starea de automultumire cu ce avantaje au, mai aveti ocazia sa votati motiunea de cenzura", a spus Orban, joi seara, la B1 TV.

Potrivit lui Orban, 90% dintre cei din ALDE sunt de aceasta parere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#Adrian Tutuianu motiune cenzura, #motiune cenzura Guvern Dancila , #motiune cenzura