Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD, PNL si PC prezinta luni textul motiunii de cenzura

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 09:15
1467 citiri
PSD, PNL si PC prezinta luni textul motiunii de cenzura
Foto: inpolitics.ro

Social-democratii, liberalii si conservatorii vor redacta si prezenta luni textul motiunii de cenzura.

Saptamana trecuta, liderul social-democrat, Victor Ponta, a anuntat ca la inceputul acestei saptamani conducerile PSD, PC si PNL se vor intalni pentru a conveni asupra unui text comun la motiunea de cenzura care va fi depusa in Parlament in perioada urmatoare, cel mai probabil dupa Congresul PSD din 16 octombrie.

"Textul motiunii de cenzura, cel pe care il vom depune, il vom stabili luni impreuna cu PNL si, sigur, cu colegii conservatori din grup. Orice alt text venit de la PSD, de la PNL, de la PC sunt propuneri de lucru. L-am sunat putin mai devreme pe dl. Antonescu sa nu cada in vreo capcana. Singurul text al motiunii va fi cel stabilit impreuna. Ne tinem intotdeauna de cuvant. Sigur, fiecare partid isi lucreaza propriile idei", a declarat joi liderul PSD.

Liderul PNL, Crin Antonescu, afirma la inceputul saptamanii trecute ca a insistat asupra ideii ca trebuie sa se grabeasca actiunile in vederea incercarii de a inlocui actualul Guvern.

"In cursul acestei saptamani (saptamana trecuta - n.r.) se va definitiva textul motiunii de cenzura. Lunea viitoare (11 octombrie - n.r) acesta va fi redactat si facut public", a spus Antonescu, dupa intalnirea liderilor PSD, PC si PNL de la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului PNL, textul motiunii de cenzura va cuprinde, in afara de critici la adresa Guvernului, elementele esentiale ale programului unui Guvern de criza.

"Textul motiunii va da publicitatii o formula reunita care avea si solutiile alternative. (...) Vom discuta si vom evalua care este momentul optim (pentru depunerea motiunii de cenzura - n.r.) pentru ca aceasta motiune sa aiba succes", a explicat Antonescu.

La randul sau, presedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat ca cea mai importanta parte a motiunii de cenzura este cea de-a doua, unde sunt prezentate masurile anticriza, pe care noul Executiv ar trebui sa le aplice inca din prima sa sedinta.

De altfel, social-democratii au anuntat joi ca Departamentele PSD au finalizat textul motiunii de cenzura intitulata "Motiunea celor multi".

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, afirma joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca textul motiunii intocmit de Departamentele PSD, care se intinde peste 70 de pagini, va fi transmis Biroului Permanent National al PSD si grupurilor parlamentare pentru completarea cu eventuale amendamente.

Motiunea de cenzura intocmita de PSD este structurata pe patru capitole principale: "De ce trebuie sa plece Emil Boc", "Ce lasa Emil Boc in urma sa", "Ce probleme ne asteapa dupa plecarea lui Emil Boc" si "Ce solutii avem imediat dupa plecarea premierului".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#motiune cenzura PSD PC PNL , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Textul n-are nici o importanta! Oricum, nimeni nu are rabdare sa-l parcurga!