Un deputat PDL acuza Opozitia de "blat" la motiune

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 18:38
5491 citiri
Un deputat PDL acuza Opozitia de "blat" la motiune
Foto: crisana.ro

Deputatul PDL Stefan Seremi spune ca se gandeste sa plece la Opozitie, desi o acuza de "blat" la motiune.

Parlamentarul democrat liberal a declarat ca se gandeste daca merita sa ramana in PDL, dupa ce au fost lucruri care l-au suparat "foarte tare", ca "nimic n-o sa fie ca inainte" si ca a fost contactat de reprezentanti ai USL pentru a trece in Opozitie.

Vorbind despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, Seremi este de parere ca aceasta nu va trece, deoarece nici presedintii USL nu-si doresc acest lucru, fiind de asteptat ca 20 de parlamentari ai Opozitiei sa voteze impotriva.

PDL - Nimic nu va mai fi ce a fost

"Deocamdata stau in PDL. Ma gandesc si acum daca merita sa mai stau, dar asta nu inseamna ca am plecat. De gandit ma gandesc sa plec undeva sau sa nu mai fac politica, si asta este o solutie. Nu stiu cand as pleca, probabil cand o sa ma supar tare, asa, cand m-ar supara atitudinea unora sau altora. Cand minciuna se prezinta drept adevar, ma supara foarte tare.

Nimic n-o sa fie ca inainte. Cand cineva te deranjeaza foarte tare, nu iti vine sa mai ai aceleasi sentimente fata de colegi. Au fost neintelegeri pe teme de partid, de organizare a partidului, la nivel judetean. Daca era si la nivel national, atunci chiar ca spuneam La revedere", a explicat deputatul PDL, pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca a fost cautat de reprezentanti ai Opozitiei, ca a fost vorba numai despre discutii, dar si ca dupa ce isi va termina mandatul va vedea "ce o sa fie".

"Am avut discutii. M-a cautat cineva la telefon, dar sunt doar discutii, nu am avut niciun fel de negocieri, contacte, decat 'Imi pare rau, oricand ai loc la noi, daca vrei sa candidezi la noi', sunt chestii d-astea care se spun usor la telefon, dar contacte serioase n-am avut si deocamdata nici nu vreau sa am.

La nivel local s-au purtat discutii, la nivel national nu am avut. Nu pot sa fiu sustinut decat de catre cei care m-au ales, in primul rand, si apoi sa-mi termin mandatul. Dupa aia o sa vad ce o sa fie", a completat parlamentarul.

Democrat liberalul a evitat sa comenteze o eventuala trecere a lui Petru Filip de la PDL la PNL, spunand ca nu il intereseaza cine trece in Opozitie si ca nu stie daca senatorul va pleca la PNL.

Partidul Democrat Liberal a continuat sa piarda parlamentari si luni, cand vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a spus ca va pleca si el, alaturi de deputatul Eugen Uricec si senatorul Ion Sbirciu.

PDL pierde parlamentari pe banda rulanta - printre ei, vicele Senatului

Luni, in jurul pranzului, liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a declarat, pentru Ziare.com, ca senatorul PDL Marian Rasaliu si-a anuntat demisia din partid si inscrierea in PNL, iar liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat ca noi parlamentari ai Puterii vor trece la Opozitie, in timp ce Petru Filip a spus ca vrea sa plece din PDL, iar informatiile pe surse spun ca va trece la PNL.

Motiunea de cenzura nu este dorita nici macar de Opozitie

Stefan Seremi a dezvaluit faptul ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu nu va fi aprobata, din simplul fapt ca nici initiatorii sai nu isi doresc acest lucru.

"Sincer va spun, n-o sa fie aprobata, pentru ca nu doresc cei care au depus-o. Va spun din surse sigure ca sunt cel putin 20 de deputati si senatori din Opozitie care vor vota impotriva motiunii.

Sigur va spun, ca am avut o discutie cu cineva din zona respectiva si a zis 'Domne, la chestia asta ne-am gandit, dar n-o sa ne inhamam acum la o guvernare, pe ultimele luni, ca sa pierdem din ceea ce am agonisit'.

Cei care mi-au spus au afirmat 'Suntem 20 de deputati si senatori care vom vota impotriva motiunii'. Si daca vor fi si unii care vor vota, nu va trece. Asta s-a dezbatut in cadrul USL", a declarat parlamentarul PDL, adaugand ca aceste informatii le-a aflat de la un presedinte executiv al unui dintre cele trei partide din USL.

Antonescu si Ponta stiu ca motiunea nu va trece, nici nu vor sa treaca

Deputatul PDL a mentionat ca aceasta informatie nu este o noutate pentru Crin Antonescu si Victor Ponta, dar ca nu vor recunoaste acest lucru.

"Nu este o stire pentru ei (Antonescu si Potna - n. red.), nu este o noutate pentru ei. N-o sa recunoasca niciodata, dar o sa vedeti ca vineri nu trece motiunea. Si o sa imi dati dreptate sambata doar.

In mod normal, dupa cati au plecat de la PDL si cum stam cu UNPR si cu minoritatile, in mod normal ar trebui sa treaca motiunea, dar o sa vedeti vineri ca nu trece. Matematic, deja ar fi vreo 20 in plus, peste necesar, dar o sa vedeti ca n-o sa fie.

Fiti siguri ca daca vroiau, daca chiar vroiau sa treaca, si eu eram contactat ca sa votez motiunea. Daca un presedinte exectiv de la un partid, dintre cele trei, mi-a spus chestia asta, credeti ca presedintele nu stie si presedintii nu stiu? Nu pun la indoiala asta, nu o pun la indoiala", a marturisit democrat liberalul.

Motiunea impotriva lui Ungureanu se citeste luni, votul va fi dat vineri

Motiunea de cenzura a USL se va citi luni, la ora 18:00, urmand ca votul sa fie dat vineri, la ora 09:00.

Plecarile din PDL, o operatie necesara

Stefan Seremi a vorbit si despre situatia actuala din PDL, afirmand ca cei care au plecat din partid, in ultimul timp, sunt cei care simt ca nu mai sunt procentele pe care le-au estimat pana acum.

"Sunt foarte multi dintre cei care au venit pe parcurs si care acum, cand simt ca nu mai sunt procentele pe care le-au estimat, pleaca.

Cateodata trebuie sa faci lucruri care dor, mai e cate o operatie mai grea, mai usoara, trebuie facuta ca altfel se moare. Asa se intampla si cu guvernarea, daca nu o faci acum, peste o perioada sigur (o faci - n. red).

Sunt greseli care s-au facut, greseli de comunicare sau prea multe dezbatere si nu s-a facut nimic. PDL o sa ajunga pe la 15%. In Parlamentul urmator o sa fie 15%, asa cum a fost si acum 8-9 ani", a conchis deputatul PDL.

Stefan Seremi si-a dat demisia din functia de presedinte al PDL Bihor, pe 10 aprilie. Deputatul PDL de Bihor si-a motivat demisia acuzand o serie de neintelegeri cu presedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle. Totodata, parlamentarul l-a acuzat pe presedintele Senatului, Vasile Blaga, ca ar dori sa distruga partidul.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Stefan Seremi plecari PDL, #PDL plecari PNL, #motiune de cenzura Guvernul Ungureanu, #Stefan Seremi plecare PNL, #USL motiune cenzura , #motiune cenzura