USL conteaza pe cel mult 225 de voturi pentru motiunea de cenzura

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 21:25
2940 citiri
USL conteaza pe cel mult 225 de voturi pentru motiunea de cenzura

USL conteaza in acest moment pe 217 de voturi proprii pentru motiunea de cenzura, putand primi pana la 225 de voturi, tinand cont de anunturile de sustinere din partea mai multor parlamentari ai Puterii, dar si de posibila alaturare a unor neafiliati.

Astfel, la Senat, Grupul PSD are 41 de membri. PNL, in urma venirii Mihaelei Popa, a lui Iosif Secasan si a lui Dorin Paran, aduna 27 de membri. Opozitia ajunge astfel la 68 de voturi.

In Camera Deputatilor, PNL are, inclusiv cu noii deputati sositi, Iosif Secasan, Gheorghe Hogea, Valentin Rusu, Marius Dugulescu, 59 de membri. PSD are 90 de deputati. USL ajunge astfel la 149 de voturi pentru motiune. Rezumand, Opozitia aduna 217 de voturi proprii: 149 de voturi sigure de la Camera, plus cele 68 de la Senat.

Motiunea va fi votata insa si de parlamentari ai puterii si neafiliati.

La Senat, Cezar Magureanu a parasit UNPR devenind neafiliat. Magureanu, fost la PNL, ar urma sa sustina, potrivit unor surse, tot USL in Senat, astfel ca ar putea sa voteze si motiunea. Neafiliat este si fostul pesedist Mircea Geoana, insa este posibil ca acesta sa nu aleaga nicio tabara si sa nu voteze deloc.

De asemenea, daca senatorul timisean Dorel Borza ar parasi PDL, asa cum a speculat presa, votul sau ar putea merge pentru motiunea de cenzura. Teoretic, de la Senat ar veni din afara USL inca doua sau trei voturi. Se ajunge astfel la 219-220 voturi pro-motiune.

La Camera, deputatul PDL de Timis Iosif Dragulescu a anuntat ca va vota motiunea de cenzura. De la Putere ar putea defecta si uneperista Aura Vasile, despre care Marian Vanghelie sugera ca ar putea sa revina in PSD. Opozitia mai poate strange voturi si de la grupul celor opt deputatii neafiliati (al noualea, Mihai Boldea e in inchisoare).

Mircea Giurgiu a anuntat in acest weekend intr-o emisiune ca va vota motiunea. Oana Mizil si Daniel Oajdea ar putea sa voteze si ei pentru - Mizil ca fost deputat PSD, Oajdea din cauza problemelor pe care le-a avut cu PDL, dar si din cauza afilierii sale la PPDD.

Cu inca patru voturi, USL ar ajunge la maxim 225. Deocamdata, mai sunt de cautat inca minimum sase voturi pentru daramarea Guvernului Ungureanu. Ramane de vazut cat de priceputi la matematica parlamentara si la negocieri vor fi liderii Opozitiei pana saptamana viitoare.

Precedenta motiunea de cenzura a fost depusa in decembrie la adresa Cabinetului Boc. Intitulata "Dupa 22 de ani democratia este in pericol", USL reclama comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. Motiunea a fost respinsa pe 22 decembrie, in favoarea ei inregistrandu-se 209 voturi "pentru", in conditiile in care erau necesare 234 de voturi favorabile. Au lipsit astfel 25 de voturi pentru ca Guvernul Boc sa cada. Guvernul avea sa fie, insa, schimbat dupa ce la inceputul lui februarie Emil Boc a demisionat.

231 de voturi sunt necesare pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#motiune cenzura guvern Ungureanu, #USL voturi motiune cenzura, #parlamentari vot motiune cenzura, #USL voturi necesare motiune , #motiune cenzura