Crin Antonescu: Emil Boc trebuie trimis la munca!

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 14:51
4150 citiri
Crin Antonescu: Emil Boc trebuie trimis la munca!
Foto: Antena 3

Crin Antonescu, presedintele PNL, i-a transmis premierului Emil Boc ca greseste atunci cand spune ca echipa sa guvernamentala lucreaza la vindecarea bolilor din ultimii 20 de ani si l-a trimis "la munca", afirmand ca nu mai trebuie sa fie "asistat".

Luand cuvantul de la tribuna Parlamentului, in cadrul dezbaterii privind motiunea de cenzura, Crin Antonescu a precizat ca Guvernul Boc nu trebuie sa plece din cauze de impopularitate.

"Chiar daca sunt un om politic ce crede in puterea cuvintelor si care crede ca in politica democratica, armele sunt cuvintele, cred ca astazi, aici, nu atat discursul si argumentele mele conteaza aici, ci conteaza mai degraba decizia finala", a spus Crin Antonescu, in fata parlamentarilor.

Motiunea de cenzura in Parlament, minut cu minut

Vorbind liber si raspunzand, in mare parte, vorbitorilor precedenti - Emil Boc si Vasile Blaga - Crin Antonescu a afirmat: "Daca Guvernul ar fi fost in aceasta situatie pentru ca ar fi incercat sa schimbe - asa cum spune - lucruri gresite in ultimii 20 de ani, sa faca reforme, sa vindece rani, ar fi fost un guvern impopular dar ar fi existat temeiuri sa fie judecat altfel. Nu impopularitatea este atributul acestui guvern. Dumneavoastra trebuie sa plecati, domnilor, de la guvernare, nu pentru ca v-ati apucat sa vindecati maladii ale societatii acumulate in ultimii 20 de ani".

In continuare, presedintele PNL a precizat ca nu este de acord cu afirmatia premierului, potrivit careia toate guvernele anterioare nu au facut nimic bun pentru tara.

"Discutia noastra nu este daca guvernul este bun sau nu mai este bun. Nu sunt de acord ca toate partidele sunt la fel, ca toate guvernele au fost la fel, ca in Romania clasa politica trebuie judecata de-a valma. Sunt de acord ca toate guvernele, cu complicitatea partidelor, au crescut, in permanenta niste boli care astazi ne paralizeaza. Este salariul unui profesor in Romania boala de care trebuie sa ne vindecam? Sunt aceste salarii prea mari si trebuie sa ne vindecam? (...) Cred ca nu", s-a intrebat Antonescu, de la tribuna Parlamentului.

Udrea: Vor fi probabil colegi din Opozitie care nu vor vota motiunea (Video)

Partidul Democrat Liberal a mai fost definit ca fiind nici de dreapta, nici de stanga si mai mult, premierul Emil Boc a fost acuzat ca nu stie ce inseamna doctrina de dreapta.

"Dreapta inseamna, domnule prim ministru, elite care sunt promovate, care conduc direct sau indirect societatea, dreapta mai inseamna intelesul, respectul si serviciul pentru comunitatea nationala. Unde este, in alta parte decat in discursurile dumneavoastra, interesul aparat al romanilor aparat? Nu aveti nici o treaba cu dreapta, precum nu aveti nici o treaba cu stanga. Este mai usor de suportat un discurs decat guvernarea dumneavoastra", a mai spus Crin Antonescu.

Nastase: Motiunea de cenzura va trece

"Domnule... senator Vasile Blaga, Guvernul Boc a mai cazut o data", s-a adresat, din nou, Crin Antonescu, unuia dintre predecesorii sai, la tribuna dezbaterii motiunii de cenzura. In timpul discursului presedintelui PNL, Vasile Blaga a parasit, de altfel, sala de plen.

Atacurile asupra premierului au continuat, Antonescu trimitandu-l pe premier "la munca". "Domnul Emil Boc este un tanar in putere, cu oarecare calificare, care nu mai trebuie asistat. Trebuie trimis la munca! De la domnul Boc, la doamna Elena Udrea, toti pot sa munceasca", si-a incheiat Antonescu discursul.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
Adevarat, "Echipa guvernamentala lucreaza la vindecarea bolilor din ultimii 20 de ani ", dar numai societatea poate decide daca accepta sau nu tratamentul.